• Müller Cecília: még a héten újabb szállítmányok érkeznek influenza elleni védőoltásból

    Szerző: portfolio.hu

    Az influenza elleni védőoltások biztosítása folyamatos, még ezen a héten újabb szállítmányokat adunk át - mondta Müller Cecília.

    Müller Cecília hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvány az egész kontinensen felszállóágban van. Beszélt az új megbetegedésekről és elhunytakról is: elmondta, hogy 4140 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 118 918 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elmondta, hogy elhunyt 103 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2596 főre emelkedett, 27 585-en pedig már meggyógyultak. 

    Hirdetés

    1 millió favipiravir gyógyszer érkezett

    Beszélt arról is, hogy 6153 beteget ápolnak korházakban, és 461 beteg van lélegeztetőgépen. Hangsúlyozta, látható, hogy a számok folyamatosan emelkednek, ezért is fontos az egyre szigorodó szabályok maradéktalan betartása. 

    Müller örömmel jelentette be, hogy 1 millió favipiravir gyógyszer érkezett Kínából és további 1 millió gyógyszer érkezik majd Japánból is. Hangsúlyozta, bízik a mai napon bevezetésre kerülő intézkedések sikerességében. Elmondta, hogy az új eljárásrend, amelyet kedden adtak ki, hozzájárul majd az ellátórendszer működésének megfelelő biztosításához.

    Az influenza elleni védőoltások biztosítása folyamatos, még ezen a héten újabb szállítmányokat adunk át - mondta Müller Cecília. Egyben arra kérte a háziorvosokat, hogy vegyék előre a listákon a krónikus betegségben szenvedő pácienseket a várólistákról.

    (portfolio.hu)

    Ajánlott cikkek a COVID-19-járványról

    Módosítva: 2020.11.10 12:12, Megjelenés: 2020.11.10 12:12
   • Cikkajánló

    Hüvelyfolyás terhesen?

    Hüvelyfolyás terhesen?

    Szponzorált tartalom

    Vegyük komolyan! A leendő anyukának a saját egészségére is fokozottan figyelnie kell! (x)

    Korai menopauza

    Korai menopauza

    Cs. K., fordító

    Mik a tünetei? Hogyan diagnosztizálják? Mire számíthat? Hogyan kezelhető?

    Koronavírus kisokos - A legfontosabb tudnivalók és tanácsok

    Minden egészségügyi tudnivaló, amit ismernie kell és érdemes a COVID-19-járványról a WEBBeteg.hu összeállításában. A legfontosabb jelenleg is: aki teheti, tünetek esetén pedig mindenképp maradjon otthon!

    Koronavírus - 4140 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 103 beteg

    4140 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 118 918 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

    Újabb előrelépés az orosz vakcina ügyében

    Újabb előrelépésről számolt be a koronavírus elleni vakcina ügyében a külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán.

    Miért veszélyes ennyire a COVID-19?

    Az emberiségnek már sokszor kellett különféle vírusok fenyegetésével szembenéznie. Átélt már nem is egy pandémiát - mégse vonul(t) karanténba a világ minden új fertőzés megjelenésekor, vagy minden influenzaszezonban. Most miért más ez a helyzet? Mi a nagy hajtűkanyar a koronavírus biológiájában, ami ekkora veszélyt hoz az életünkre nézve?

    Magas rizikóval járó alapbetegségek COVID-19 esetén

    Az alapbetegségek kutatásával foglalkozó metaanalízis (Penn State University, PLOS One) ismertette, hogy melyek fennállása mellett kell COVID-19 fertőzés esetén a halálozás előfordulásának nagyobb esélyével számolni.

    Meddig tart a COVID-19 elleni immunitás? Ne aggódjon!

    Az antitestek számának esése nem feltétlenül arra utal, hogy immunrendszerünk gyengébbé vált a koronavírussal szemben, de azt sem jelenti, hogy nem lehet hatékony vakcinát kifejleszteni - üzenik szakértők az elbizonytalanodó lakosságnak.

    Az egészséges fiatalnál is hetekbe telhet kigyógyulni a COVID-19-ből

    A 35 év alatti páciensek ötöde arról számolt be, hogy a pozitív teszteredményt követően akár 21 napba is telt, míg újra a korábbi egészségi állapotában érezte magát, olvasható az amerikai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) adatai között.

    Miért nem járható út a nyájimmunitás kialakítása Magyarország számára?

    Nem új az elképzelés, hogy ha a lakosság elég nagy része átesik a fertőzésen és ezzel védettséget szerez, a vírus terjedése megfelelő "közeg" nélkül elhal, ezáltal a nem megfertőződött kisebbségnél sem alakul ki a megbetegedés. Mindez logikusan hangzik, de gondoljuk végig, mivel járna a nyájimmunitás természetes úton történő kialakulása!

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.