• Müller Cecília: A járványt megállítani nem lehet, messze még a tetőzés

    Szerző: portfolio.hu

    Müller Cecília a mai korlátozásokkal kapcsolatban elmondta, hogy a cél a járványgörbe leszorítása, mert a járványt megállítani nem lehet. Müller szerint még messze van, amikor a járvány végéről számolhatunk be, felfutó szakaszban vagyunk. A cél az egészségügyi rendszer túltelítődésének elkerülése - adta hírül a portfolio.hu.

    Milyen vitaminokat szedjünk a járvány idején?

    Mindenképp szükséges többlet vitamin-bevitel - mondta Müller. Az immunrendszer erősítéséhez is szükség van ezekre a vitaminokra. Ha valaki nem szenved semmilyen betegségben, akkor napi 500 miligramm C-vitamint javasol, 2000 egység D-vitamint. Vitaminokból is lehet túladagolás, így semmiképp nem ajánlott a túlzott vitamin-bevitel. Ezen kívül nyomelemeket is szedni kell.

    Az iskolákban folyik a tanítás

    Müller szerint az új intézkedések szerint az általános iskolákban tovább folyik a tanítás, mert eddig kevés iskolát és óvodát kellett bezárni. 134 osztályban (4,35%) és 17 iskolában (0,6%)-ban vezettek be digitális intézkedéseket.

    Hirdetés

    Nem lehet megállítani a járványt

    Mondta Müller Cecília, és hozzátette, szerinte fékezni kell, a járványgörbét lejjebb szorítani, de még mindig a felszálló ágban vagyunk, a járvány még intenzíven terjed és eszkalálódik. A cél, hogy az egészségügyi ellátórendszer ne telítődjön túl. Messze vagyunk attól, hogy a járvány végéről számoljunk be - mondta. Néhány európai országban már látszik a tetőzés, mi eddig messze vagyunk tőle.

    Egész Európában baj van

    Az egész kontinens ellátórendszerének kapacitásai elérték a határokat - mondta Müller. Az egyik országból a másikba szállítják a betegeket - mondta. Magyarországon is nő a kórházban kezeltek száma, ezért rendkívüli módon megterhelődik az egészségügyi ellátórendszer. A mai napon csak 60%-a foglalt az ágyaknak.

    De a gépeket működtetni is kell, az egyre növekvő betegszámot az orvosoknak, ápolóknak ki is kell szolgálnia, és hogy egy beteg se maradjon ellátatlanul, Kásler Miklós úgy rendelkezett, hogy keddtől valamennyi aktív ellátást nyújtó itnézmény belép a koronavírusos betegek ellátórendszerére - megnő az ágyszám, az intézmények száma: felkészülünk arra, hogy minden beteg ellátásra kerül.

    Ehhez az kell, hogy az elektív intézkedéseket felfüggesszék, mert ezeket a dolgozókat át kell szervezni a koronavírusos betegek ellátására. A nem halasztható, sürgős ellátások, vagy súlyos egészségkárosodást megakadályozását célzó ellátást végezni kell. 77-re nő az intézmények száma, amelyek ellátják a koronavírusos betegeket is.

    Végezhetők a reprodukciós eljárások, onkológiai eljárások, transzplantációk is.

    (portfolio.hu)

    Ajánlott cikkek a COVID-19-járványról

    Módosítva: 2020.11.09 12:37, Megjelenés: 2020.11.09 12:37
   • Cikkajánló

    Hüvelyfolyás terhesen?

    Hüvelyfolyás terhesen?

    Szponzorált tartalom

    Vegyük komolyan! A leendő anyukának a saját egészségére is fokozottan figyelnie kell! (x)

    Korai menopauza

    Korai menopauza

    Cs. K., fordító

    Mik a tünetei? Hogyan diagnosztizálják? Mire számíthat? Hogyan kezelhető?

    Országos tisztifőorvos: elkezdődött a célzott tesztelés Magyarországon

    Elkezdődött a célzott tesztelés Magyarországon is, ez elsősorban azokat a csoportokat és közösségeket érinti, akiknél felmerülhet a fertőződés esélye - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

    Ismét jön az idősek vásárlási idősávja

    Orbán Viktor a Facebookon jelentette be, hogy ismét jön az idősek vásárlási idősávja.

    Koronavírus kisokos - A legfontosabb tudnivalók és tanácsok

    Minden egészségügyi tudnivaló, amit ismernie kell és érdemes a COVID-19-járványról a WEBBeteg.hu összeállításában. A legfontosabb jelenleg is: aki teheti, tünetek esetén pedig mindenképp maradjon otthon!

    Miért veszélyes ennyire a COVID-19?

    Az emberiségnek már sokszor kellett különféle vírusok fenyegetésével szembenéznie. Átélt már nem is egy pandémiát - mégse vonul(t) karanténba a világ minden új fertőzés megjelenésekor, vagy minden influenzaszezonban. Most miért más ez a helyzet? Mi a nagy hajtűkanyar a koronavírus biológiájában, ami ekkora veszélyt hoz az életünkre nézve?

    Magas rizikóval járó alapbetegségek COVID-19 esetén

    Az alapbetegségek kutatásával foglalkozó metaanalízis (Penn State University, PLOS One) ismertette, hogy melyek fennállása mellett kell COVID-19 fertőzés esetén a halálozás előfordulásának nagyobb esélyével számolni.

    Meddig tart a COVID-19 elleni immunitás? Ne aggódjon!

    Az antitestek számának esése nem feltétlenül arra utal, hogy immunrendszerünk gyengébbé vált a koronavírussal szemben, de azt sem jelenti, hogy nem lehet hatékony vakcinát kifejleszteni - üzenik szakértők az elbizonytalanodó lakosságnak.

    Az egészséges fiatalnál is hetekbe telhet kigyógyulni a COVID-19-ből

    A 35 év alatti páciensek ötöde arról számolt be, hogy a pozitív teszteredményt követően akár 21 napba is telt, míg újra a korábbi egészségi állapotában érezte magát, olvasható az amerikai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) adatai között.

    Miért nem járható út a nyájimmunitás kialakítása Magyarország számára?

    Nem új az elképzelés, hogy ha a lakosság elég nagy része átesik a fertőzésen és ezzel védettséget szerez, a vírus terjedése megfelelő "közeg" nélkül elhal, ezáltal a nem megfertőződött kisebbségnél sem alakul ki a megbetegedés. Mindez logikusan hangzik, de gondoljuk végig, mivel járna a nyájimmunitás természetes úton történő kialakulása!

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.