Több gyermek született

Szerző: Független Hírügynökség

Több gyermek született és kevesebb volt a halálozások száma 2008. január és augusztus között, mint egy évvel korábban - közölte a KSH. A magyar népesség becsült lélekszáma 10 millió 35 ezer fő.

A természetes fogyás 20404 fő volt, ami csaknem 4500-zal kevesebb a tavalyinál.

Egyenetlenül alakult a születések száma: három hónapban kevesebb, öt hónapban pedig több gyermek jött világra, mint tavaly. Összesen 65852 gyermek született az első nyolc hónapban, ami 2,1 százalékkal több a korábbi év adatainál. A halálozások száma viszont 3,5 százalékkal csökkent, 86256-an hunytak el.

Ingadozás volt a házasságkötések számában is: míg májusban és augusztusban többen léptek frigyre, addig júniusban és júliusban 14 százalékkal kevesebben, mint 2007-ben. Összesen 29061-en kötöttek házasságot a KSH adatai szerint.

A nemzetközi vándorlás pozitív egyenlege miatt becslések szerint 10 ezerrel csökkent az ország lakossága.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Alváshiány Alváshiány

Összeadódik, de egyszerre nem pótolható. Mit tegyünk?

Kit kell oltani influenza ellen? -...

A kiemelt kockázati csoportokba tartozókat mindenképpen be kellene oltani? A kérdésre Dr. med habil Mészner Zsófia járványügyi szakember válaszol.

A COVID-19 fertőzésre rá lehet...

A COVID-19 és influenza együttes előfordulása viszonylag ritka, de nem kizárt. A felvetésre Dr. Ludwig Endre járványügyi szakember válaszol.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.