Több gyermek született

Szerző: Független Hírügynökség

Több gyermek született és kevesebb volt a halálozások száma 2008. január és augusztus között, mint egy évvel korábban - közölte a KSH. A magyar népesség becsült lélekszáma 10 millió 35 ezer fő.

A természetes fogyás 20404 fő volt, ami csaknem 4500-zal kevesebb a tavalyinál.

Egyenetlenül alakult a születések száma: három hónapban kevesebb, öt hónapban pedig több gyermek jött világra, mint tavaly. Összesen 65852 gyermek született az első nyolc hónapban, ami 2,1 százalékkal több a korábbi év adatainál. A halálozások száma viszont 3,5 százalékkal csökkent, 86256-an hunytak el.

Ingadozás volt a házasságkötések számában is: míg májusban és augusztusban többen léptek frigyre, addig júniusban és júliusban 14 százalékkal kevesebben, mint 2007-ben. Összesen 29061-en kötöttek házasságot a KSH adatai szerint.

A nemzetközi vándorlás pozitív egyenlege miatt becslések szerint 10 ezerrel csökkent az ország lakossága.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

COVID-19 COVID-19

Mi történik, ha az oltás két dózisa között alakul ki?

Ügyeleti rend lesz a hosszú...

Április 2-án, nagypénteken, április 4-én, húsvétvasárnap és április 5-én, húsvéthétfőn kizárólag az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.