• Mennyibe kerülnek a kórházbezárások?

    Szerző: Független Hírügynökség

    Máig sem készült összesítés arról, hogy mennyibe kerülnek a költségvetésnek a kórházbezárások. Az egyik országos napilap számításai szerint akár 10 milliárd forintot is elérheti ez az összeg.

    Végleges adatok még nincsenek, így például nem lehet tudni, mennyi pénzt fordítottak végkielégítésre, szabadságmegváltásra, vagy a beszállítókkal kötött 10-15 éves szerződések visszamondására.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Sokba kerül az intézmények őrzése is, és azok a műhibaperek is, amelyeket a megszűnt kórházak orvosai ellen nyújtottak be. Eközben alig néhány 10 millió forint folyt be az állami intézmények ingóságainak árverezéséből, mert mint kiderült: a drága műszerek papíron nem a kórházak tulajdonában voltak.

    Az Egészségügyi Minisztériumban azt mondták, a megszüntetéssel kapcsolatos költségek még nem állnak rendelkezésre, mert több helyen még jelenleg is folyik a felszámolással kapcsolatos gazdasági események lezárása.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.10.28 10:26
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Tüdőtályog

    Tüdőtályog

    Dr. Brugós László

    A tüdőtályog általában szövődményként jelenik meg. Okok, tünetek és kezelés.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Cukorbetegség - Komoly pénzügyi teher

    Világszerte mintegy 250 millió embernek van diabétesze, a növekvő esetszám háromnegyede a fejlődő országokból származik.

    Betegszállítók - Veszteséges működés, pénzügyi gondok

    A veszteséges működés következményeként a Magyarországon működő 95 betegszállító cég közül sok pénzügyi gondokkal küszködik.

    Nincs pluszpénz a betegszállítóknak

    Az Egészségügyi Minisztérium nem tud azonnali pénzbeli támogatást nyújtani a betegszállítást végző, nehéz anyagi helyzetbe került magáncégeknek, de az érintettek bevonásával megvizsgálja, hogy különböző módosításokkal milyen pluszforrások szabadulhatnak föl az ágazaton belül.

    Takarékosság - Műtéteket halasztanak el Szegeden

    Szigorú takarékoskodási intézkedéseket vezettek be a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) klinikáin, ez - néhány szakmacsoportot leszámítva - november 23. és 27. között a tervezhető műtétek elhalasztásával jár – közölte Pál Attila, az SZTE klinikai központjának elnöke kedden a csongrádi megyeszékhelyen.

    Zöld zászló a kórházakon

    Zöld zászlót helyeztek ki a magyarországi kórházak többségében csütörtökön, hogy első lépésként ezzel hívják fel a figyelmet az intézmények pénzhiányos helyzetére.

    Egészségügyi költségvetés 2010

    Reálértéken nem fog csökkenni a jövő évi egészségügyi költségvetés - mondta Székely Tamás tárcavezető kedden újságíróknak Budapesten.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.