• Teljesen beültethető műszív három éven belül

    Szerző: Független Hírügynökség

    Három éven belül megkezdik egy teljesen beültethető mesterséges szív klinikai tesztelését - közölte a szerkezet prototípusát elkészítő francia professzor. A műszívet egy frissen létrehozott cég fogja készíteni Párizs közelében.

    A műszív prototípusát kifejlesztő európai tudóscsoport vezetője, Alain Carpentier elmondása szerint a gyártásra kész szívet két és fél éven belül már fel is használhatják az orvosok. A szívet a frissen létrehozott Carmat nevű cég készíti.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az orvosbiológiai céget a francia állami fejlesztési ügynökség, az EADS európai repülőgépgyártó, űripari és hadiipari cég, egy francia befektetőcég, és Carpentier hozta létre.

    Az űrrepülési mérnökök segítségével megtervezett szívet eddig digitálisan tesztelték, valamint állatokba beültetve, és a kísérletek semmilyen komplikációt sem mutattak. Carpentier részt vett a kezelt állati szövetekből készített szívszövet létrehozásában. A műszív prototípusa ugyanazt a technikát használja.

    Legutóbb frissült: 2008.10.27 19:50
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mellhártyagyulladás

    Mellhártyagyulladás

    Dr. Brugós László

    A betegség tünetei a fájdalmon és nehézlégzésen kívül lehet a láz.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Először ültettek műszívet gyermekbe

    Olasz orvosok szombaton, műszívet ültettek be egy 15 éves fiúba. Ez volt az első olyan alkalom, hogy az eljárást gyermeken végezték el.

    Új alternatíva szívátültetés helyett

    Új-zélandi tudósok kifejlesztettek egy olyan technikát, amellyel vezeték nélkül lehet árammal ellátni beültetett műszivet. A megoldás alternatívát jelenthet a szívátültetéssel szemben.

    Sikeres műszívbeültetés

    Libanonban sikerrel ültettek be mesterséges szívet egy 37 éves férfibe, aki halálán volt súlyos szívelégtelenség miatt. A hatórás műtétet a Beirúti Amerikai Egyetem orvosi karának kórházában végezték el múlt pénteken.

    Lara új szívet kapott!

    Találtak donort, új szívet kaphatott a 184 napja műszívvel élő másfél éves Lara a fővárosi Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben - derül ki Ofner Péter, az intézmény főigazgatójának vasárnapi közleményéből.

    Stabil a 15 hónapos kislány állapota

    Stabil az állapota annak a 15 hónapos kisgyereknek, aki múlt szerdán kapott műszívet - áll a műtétet végző Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet hétfői közleményében. Magyarországon ez volt a második sikeres műszív-beültetés gyermeken.

    Hamarosan hazamehet a szívátültetésen átesett Mirjam

    Hamarosan hazavihetik szülei az alig három hete szívátültetésen átesett Mirjamot. A kislány az első olyan gyerek Magyarországon, akit a transzplantáció előtt 34 napig műszív tartott életben - olvasható a Népszabadságban.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.