Teljesen beültethető műszív három éven belül

Szerző: Független Hírügynökség

Három éven belül megkezdik egy teljesen beültethető mesterséges szív klinikai tesztelését - közölte a szerkezet prototípusát elkészítő francia professzor. A műszívet egy frissen létrehozott cég fogja készíteni Párizs közelében.

A műszív prototípusát kifejlesztő európai tudóscsoport vezetője, Alain Carpentier elmondása szerint a gyártásra kész szívet két és fél éven belül már fel is használhatják az orvosok. A szívet a frissen létrehozott Carmat nevű cég készíti.

Az orvosbiológiai céget a francia állami fejlesztési ügynökség, az EADS európai repülőgépgyártó, űripari és hadiipari cég, egy francia befektetőcég, és Carpentier hozta létre.

Az űrrepülési mérnökök segítségével megtervezett szívet eddig digitálisan tesztelték, valamint állatokba beültetve, és a kísérletek semmilyen komplikációt sem mutattak. Carpentier részt vett a kezelt állati szövetekből készített szívszövet létrehozásában. A műszív prototípusa ugyanazt a technikát használja.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Koronavírus - Orbán: Magyarország...

Magyarország technikailag készen áll a koronavírus elleni oltások tömeges és gyors beadására, amennyiben nagy mennyiségben érkezne vakcina az...

Merkely: folyamatosan oltják az...

December 26. délutánja óta folyamatosan oltják az egészségügyi dolgozókat a koronavírus elleni vakcinákkal - mondta a Semmelweis Egyetem rektora az...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.