• Intézményelhagyási és látogatási tilalom a szociális intézményekben

    Szerző: koronavirus.gov.hu

    Szeptember 7-től Magyarország összes szakosított ellátást nyújtó szociális intézményében intézményelhagyási és látogatási tilalmat rendelt el az Országos Tisztifőorvos határozatával.

    A látogatási tilalom alól csak abban az esetben adható felmentés, ha valaki végstádiumú hozzátartozójától szeretne elbúcsúzni.

    Hirdetés

    Az intézményelhagyási tilalom nem vonatkozik az éjjeli menedékhelyekre és a hajléktalanok átmeneti szállására.

    Az intézményeket csak indokolt esetben, például munkavégzés, vagy egészségügyi ellátás miatt, vagy az intézményvezető engedélyével különösen indokolt esetben lehet elhagyni, illetve a fogyatékos személyek, a pszichiátria és szenvedélybetegek ellátását biztosító intézmények szervezett szabadidős céllal hagyhatóak el.

    Továbbra sem jelenti az intézmény elhagyását, ha valaki az intézmény kertjében, területén tartózkodik, így arra a korlátozás sem vonatkozik.

    Új ellátottat csak a felvétel előtt készült, 2 negatív COVID-teszt birtokában lehet felvenni. Ez az előírás nem vonatkozik a hajléktalonok éjjeli menedékhelyére. COVID-19 tüneteket mutató hajléktalan személyt pedig minden esetben egészségügyi intézménybe kell szállítani.

    A teljes határozat megtalálható a www.kormany.hu oldalon és a Szociális Ágazati portálon az alábbi hivatkozáson: www.kormany.hu.

    (koronavirus.gov.hu)

    Ajánlott cikkek a COVID-19-járványról

    Módosítva: 2020.09.08 12:05, Megjelenés: 2020.09.08 12:05
   • Cikkajánló

    Prosztatagyulladás

    Prosztatagyulladás

    Cs. K., fordító

    Milyen tünetei lehetnek? Ha prosztatagyulladásra gyanakszik, keresse fel orvosát!

    Gombás fertőzés

    Gombás fertőzés

    Dr. Pellion Szilvia

    Kezelés nélkül veszélyessé válhat! Tanácsok a kezeléshez, tippek a megelőzéshez.

    Merkely Béla elemezte az őszi és tavaszi koronavírus hullámot

    Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az InfoRádió Aréna című műsorában arról beszélt, hogy miben különbözik a mostani koronavírus járványhullám a tavaszitól és milyen járványügyi lépésekre lenne szükség. Amellett érvelt, hogy a tanárokat, az egészségügyi és szociális szférában dolgozókat, az idősotthonokban élő embereket direkt kontaktus és tünet nélkül is érdemes lenne tesztelni - adta hírül a portfolio.hu.

    Koronavírus - a héten megkezdődik az orosz vakcinatesztelés harmadik szakasza

    Oroszország a héten megkezdi a COVID-19 elleni első vakcinája klinikai tesztelésének harmadik szakaszát - közölte Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter.

    Ezt jelenti a látogatási tilalom

    Tombol az országban az influenza-járvány, ami miatt már országszerte teljes vagy részleges látogatási tilalmat rendeltek el a kórházakban. De pontosan mit jelent ez a korlátozás, és hogy élik ezt meg a gyermekosztályokon fekvő kis betegek?

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.