Még mindig kísért a bezárt OPNI

Szerző: Független Hírügynökség

Kétmilliárd forintot követel az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) bezárása miatt hoppon maradt CVI Radiológiai Kht. a jogutód intézettől - Világgazdaság.

A társaság két éve 15 évre szóló lízingszerződéssel, 700 millió forint értékben építette fel és kezdte működtetni az OPNI diagnosztikai részlegét. A bezárással azonban a beruházó 13 évnyi bevételtől esett el, és végkielégítést is fizetnie kell a részleg 29 dolgozójának.

A jogutód Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet főigazgatója szerint az egészségügyi miniszter segítségével már egyezkednek az ügyben.

A lap szerint az OPNI-ügynek egyébként még nincs vége: a Tündérhegyen lévő részleg 60 ágyas osztályán most is folyik a gyógyítás, pedig ezt a feladatot papíron átvette a Szent István és a Szent László kórház, így azokhoz került a tb-támogatás. Az intézmények azonban nem továbbítják ezt a tündérhegyi részlegnek, ezért mára az 150 milliós veszteséget halmozott fel - olvasható a cikkben.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Ízületi kopás Ízületi kopás

Ha nem kezelik, a szalagok, ínak és az érintkező csontfelszínek is sérülnek.

Koronavírus omikron-variánsa Koronavírus omikron-variánsa

Az FDA szakértői szerint fejlettebb vakcinákra lenne szükség ellene.

Június 14-e a Véradók Világnapja

Aki vért ad, lehetőséget ad. Aki vért ad, életet ad. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére minden...

Az EMA listát tett közzé a...

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) listát tett közzé az Európai Unióban a koronavírus megelőzésére vagy kezelésére jóváhagyott vakcinákról...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.