Még mindig kísért a bezárt OPNI

Független Hírügynökség
megjelent: 2008.10.22.

Kétmilliárd forintot követel az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) bezárása miatt hoppon maradt CVI Radiológiai Kht. a jogutód intézettől - Világgazdaság.

A társaság két éve 15 évre szóló lízingszerződéssel, 700 millió forint értékben építette fel és kezdte működtetni az OPNI diagnosztikai részlegét. A bezárással azonban a beruházó 13 évnyi bevételtől esett el, és végkielégítést is fizetnie kell a részleg 29 dolgozójának.

A jogutód Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet főigazgatója szerint az egészségügyi miniszter segítségével már egyezkednek az ügyben.

A lap szerint az OPNI-ügynek egyébként még nincs vége: a Tündérhegyen lévő részleg 60 ágyas osztályán most is folyik a gyógyítás, pedig ezt a feladatot papíron átvette a Szent István és a Szent László kórház, így azokhoz került a tb-támogatás. Az intézmények azonban nem továbbítják ezt a tündérhegyi részlegnek, ezért mára az 150 milliós veszteséget halmozott fel - olvasható a cikkben.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Izomsérülések Izomsérülések

Közte a zúzódás, izomszakadás, vérömleny. Mennyire súlyosak?

Sportszív Sportszív

Mit jelent, ha valakinek sportszíve van? Veszélyt jelenthet?

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.