Dunaújváros: újraindul reumatológia szakrendelés

Szerző: Független Hírügynökség

Novembertől újra indul a reumatológiai szakrendelés a dunaújvárosi kórházban. Orvoshiány miatt október elsejétől szüneteltetik az intézmény két reumatológiai szakrendelését.

Novemberben a kórház gyes-en lévő szakorvosa tér vissza, és egy budapesti orvos áll munkába. Szerdától már fogadják az előjegyzéseket, a rendelés november 17-én kezdődik.

Minden nap lesz rendelés délelőtt, vagy délután, csütörtökönként azonban egész nap fogadják a betegeket. Előjegyzés után naponta 35-40 embert tudnak ellátni - tudta meg a Független Hírügynökség Kovács Bettinától a Szent Pantaleon Kórház kommunikációs és marketing munkatársától.

Orvoshiány miatt szünetel október elsejétől a Dunaújvárosban lévő két reumatológiai szakrendelés. Egy szakorvos elköltözött a városból, egy megbetegedett, egy másik pedig meghosszabbította a gyes-ét. A két rendelésen korábban másfél havi előjegyzés után naponta körülbeül kilencven embert tudtak fogadni.

A betegeket a szakrendelés szünetelése idején a háziorvosok, a város mozgásszervi rehabilitációs szakrendelése, illetve a Székesfehérvári reumatológia látja el.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Koronavírus - Orbán: Magyarország...

Magyarország technikailag készen áll a koronavírus elleni oltások tömeges és gyors beadására, amennyiben nagy mennyiségben érkezne vakcina az...

Merkely: folyamatosan oltják az...

December 26. délutánja óta folyamatosan oltják az egészségügyi dolgozókat a koronavírus elleni vakcinákkal - mondta a Semmelweis Egyetem rektora az...

A reumatológiai betegségek...

Reumatológiai betegségeknek a mozgásszervek - csontok, ízületek, inak, az ellátó erek és idegek, a kötőszövet - fájdalmával, alakváltozásával...

Testszerte jelentkező fájdalom: a...

A fibromialgia egy komplex betegség, a fájdalom a test különböző pontjaiban jelentkezhet, az izmokban, a kötőszövetben és a csontokban is felléphet.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.