• Koronavírus - Megfordult az arány hazánkban

    Szerző: portfolio.hu

    Többen gyógyulnak meg a koronavírus okozta betegségből, mint ahányan megfertőződnek. Az országban 100 ezer főre 38 fertőzött személy esik, Budapesten 108 fő ez az arány - számolt be a friss adatokról a Portfolio.hu.

    Megfordult az arány, többen gyógyulnak meg a koronavírus okozta betegségből, mint ahányan megfertőződnek. Az országban 100 ezer főre 38 fertőzött személy esik, Budapesten 108 fő ez az arány. A zárt közösségből kell eltüntetni a vírust, a szűrővizsgálatok folytatódnak a második ütemben, újabb idősotthonokban lesznek tesztek. Jelenleg 33 intézet érintett a járvánnyal, különböző mértékben.

    A hazai vizek minőségét is vizsgálják

    A Nemzeti Népegészségügyi Központ oldalán megjelent a hazai fürdőhelyek értékelése, fontos, hogy a szabad vizeink milyen minőségben állnak rendelkezésre. A magyar vizek 90 százaléka kiváló vagy jó minőségű - mondta el Müller Cecília. 237 vízből 77 százalék kapott kiváló, 13 százalék tűrhető, 5 százalék tűrhető vízminőségi értékelést. 

    Hirdetés

    A vizeket lehet használni, de ez csak kifejezetten kijelölt fürdőhelyre vonatkozik, az összes többi víz esetében nincs garancia arra, hogy megfelelő fürdővizet veszünk igénybe. 

    Müller Cecília kérdésre válaszolva elmondta, csak egészséges nagyszülő menjen óvodába a gyermekekért, a személyi és egészségügyi  szabályokat be kell tartani, gyakran kell kezet mosni.

    Folyamatosan vizsgálják, hogy milyen egészségügyi ellátásokat vezethetnek vissza, hétről hétre egyre többet vezetnek vissza, ez igaz a rehabilitációs ágyakra vonatkozóan is. A legfontosabb, hogy az állampolgárok minél szélesebb körben hozzájuthassanak az ellátásokhoz, mindemellett a járványügyi biztonságot folyamatosan fenn kell tartani. 

    Tegnap és tegnapelőtt 8 beteget veszítettünk el, ők többszörösen krónikus betegségben szenvedtek, magas korosztályt képviseltek. A vírusfertőzés az ő meglévő betegségükre rakódott rá, ez okozta a megugrást a halálozások számában. 

    (portfolio.hu)

    Ajánlott cikkek a COVID-járványról

     

    Módosítva: 2020.05.26 12:05, Megjelenés: 2020.05.26 12:05
   • Cikkajánló

    Ártalomcsökkentés

    Ártalomcsökkentés

    Társadalmi célú reklám

    Hajlamosak vagyunk a járulékos ártalmakkal mit sem törődni. (x)

    Remek kezdeményezés

    Remek kezdeményezés

    WEBBeteg

    Telefonos Panel - Kérdőívek kitöltésével jótékonysági szervezeteket támogathat.

    COVID-19-vírusfertőzött kismamánál hajtottak végre császármetszést Magyarországon

    A várandósság 31. hetében, 1450 grammos súllyal, császármetszéssel jött világra az a kisbaba, akinek édesanyjánál nem sokkal a szülés előtt COVID-19-fertőzést diagnosztizáltak.

    5 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

    Mindössze 5 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4107 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

    Koronavírus kisokos - A legfontosabb tudnivalók és tanácsok

    Minden egészségügyi tudnivaló, amit ismernie kell és érdemes a COVID-19-járványról a WEBBeteg.hu összeállításában. A legfontosabb jelenleg is: aki teheti, maradjon otthon!

    A vérplazma-terápia kiemelt jelentősége koronavírus-fertőzés okozta megbetegedésben

    A SARS-CoV-2 által okozott világjárvány leküzdésére folyamatosan történnek az erőfeszítések. Kutatók párhuzamosan próbálják fejleszteni a megelőzés eszközeit (védőoltások) és a sikeres kezelés terápiáit (pl. antivirális gyógyszerek). Ezek közül az egyik kiemelkedő, a gyógyult betegek vérplazmájának felhasználása (rekonvaleszcensplazma-terápia).

    Védőoltás az új koronavírus ellen - Mit tudunk most?

    Ez év elején alakult ki nagyon rövid idő alatt a mai napig több mint 3 millió embert igazoltan megfertőző és több mint 220 ezer ember halálát okozó SARS-CoV-2 vírus okozta pandémia. Gőzerővel zajlanak a kutatások a lehetséges gyógymódok és a fertőzés megelőzését célzó védőoltások fejlesztésére.

    Miért nem járható út a nyájimmunitás kialakítása Magyarország számára?

    Nem új az elképzelés, hogy ha a lakosság elég nagy része átesik a fertőzésen és ezzel védettséget szerez, a vírus terjedése megfelelő "közeg" nélkül elhal, ezáltal a nem megfertőződött kisebbségnél sem alakul ki a megbetegedés. Mindez logikusan hangzik, de gondoljuk végig, mivel járna a nyájimmunitás természetes úton történő kialakulása!

    Koronavírus: a leggyakoribb veszélyes alapbetegségek

    Az elhunyt koronavírus-fertőzöttek körülbelül fele-fele arányban nők, illetve férfiak. Jóval több volt a férfi áldozat a járvány kezdeti szakaszában, azonban a járvány előrehaladásával ez kiegyenlítődött. Az elhunytak átlagéletkora az eddigi adatok alapján 78 év körül alakul. Összegyűjtöttük, mely betegségek fennállása esetén súlyos a leggyakrabban a koronavírus-fertőzés.

    Mit tegyünk, ha a COVID-19 megbetegedés enyhe lefolyású nálunk?

    Szakértők szerint az enyhe lefolyású COVID-19 megbetegedés otthoni kezelése hasonló ahhoz, ahogy influenza esetén kezelnénk magunkat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.