• Heves tüntetés az abortuszhajó ellen

    Szerző: Független hírügynökség

    Spanyolországban abortuszellenes tüntetők fogadták Valencia kikötőjében annak a holland hajónak az érkezését, amelynek fedélzetén terhességmegszakításokat végeznek.

    A jachtra a Women on Waves nevű holland non-profit szervezet transzparense volt kifüggesztve.

    Állítólag három spanyol nő felszállt később a holland hajóra, amely ezután nemzetközi vizekre vitte őket, ami azt jelenti, hogy így spanyol felségterületen kívülre kerültek, vagyis már nem érvényes rájuk a szigorú spanyol abortusztörvény.

    Hirdetés

    A művi vetélés Spanyolországban elvileg legális, és 125 ezer forintnyi euróba kerül. Az ibériai országban a törvény értelmében csak azok szakíttathatják meg nem kívánt terhességüket, akiket megerőszakoltak, ha szellemi vagy testi épségük van veszélyben, vagy ha szervi rendellenességükből adódóan képtelenek lennének kihordani a gyermeket. Így az évente 100 ezer, abortuszon áteső spanyol nő legtöbbjét pszichiáterek nem beszámíthatónak nyilvánítják.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A Women on Waves mozgalom szóvivője úgy fogalmazott Valencia kikötőjében, hogy az "Egyesült Államokban 30 éven át harcoltak a nők az abortusz jogáért, és sikert értek el, mert a terhersségmegszakítás többé nem bűn ott". Teresa Meana azt mondta, hogy mindenütt ki kell venni a büntetőtörvénykönyvekből az abortuszt, amelyet egészségügyi problémának, jognak, valamint a nők szabad döntésének kell tartani.

    A Valencia kikötőjében tüntető abortuszellenes csoportok egyik vezetője azt nyilatkozta, hogy " meg akarják óvni a meg nem születettek jogait, mert a magzatok nem tudják megvédeni magukat." Juan Rivera szerint az abortusz gyilkosság, és a jelenlegi törvény ezt elfogadja, ezért a törvényen változtatni kell. Szeptemberben a szocialista spanyol kormány bejelentette, hogy új törvényt készül beterjeszteni, amely nagyobb védelmet adna azoknak a nőknek, akik az abortusz mellett döntenek, és azoknak az orvosoknak, akik elvégzik a terhességmegszakítást.

    A Women on Waves mozgalom hajója már több helyen is kikötött a világban: 2001-ben Írország, 2003-ban Lengyelország, és 2004-ben Portugália partjainál. Mindenütt tiltakozó akciók fogadták őket.

    (Független Hírügynökség)

    Legutóbb frissült: 2008.10.17 16:22
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Depressziós a párom

    Depressziós a párom

    Dr. Veress Dóra, pszichiáter

    Hogyan lehet rábírni valakit, hogy akarata ellenére elfogadja a segítséget?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Abortusz - A legtöbben válsághelyzetre hivatkoznak

    Az esetek 97 százalékában az anya súlyos válsághelyzetére hivatkozva szakítják meg a terhességet - mondta Kisfalvi István, a Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának szakorvosa az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

    Tüntetés Madridban az abortusz liberalizálása ellen

    Tízezrek tüntettek Madridban szombaton a szocialista kormány tervezett abortusztörvénye ellen. A törvény engedélyezné, hogy akár 16 éves lányok is kérjék a terhesség művi megszakítását szülői beleegyezés nélkül a terhesség 14-ik hetéig.

    Az abortusz veszélyei - Tájékozatlanok a tinik

    A Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság október elejétől országos kampányt indít, hogy ezzel is felhívja a figyelmet az abortusz veszélyeire, a fogamzásgátlás lehetséges módszereire és arra, hogy akkor is van megoldás, ha a védekezésbe hiba csúszott. Ezt jelképezi a jelmondat is. „Ne ess pánikba”.

    Miért gyilkolták meg a nőgyógyászt?

    A vasárnap istentisztelet alatt meggyilkolt George Tiller arról volt híres, hogy olyan abortuszokat végzett, amit mások nem tudtak vagy nem akartak megtenni. Előrehaladott terhességek megszakítására specializálódott.

    A spanyolok többsége ellenzi az abortusz liberalizálását

    Komoly nehézségek merültek fel a spanyol abortusztörvény liberalizálásának szándéka előtt azáltal, hogy három felmérés szerint a lakosság többsége ellenzi a kormány szándékát, még a kormányzó szocialisták támogatói között is.

    Az abortusz költségei

    A terhességmegszakítás költségeit az Egészségbiztosítási Alap fedezi, amennyiben a terhesség megszakítására a biztosítással rendelkező állapotos nőnél vagy magzatánál fennálló egészségi ok miatt kerül sor.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.