• Tejivásra buzdítják európai iskolásokat

    Szerző: Független Hírügynökség

    "Igyál tejet" elnevezéssel indított kampányt pénteken az Európai Bizottság. A cél az, hogy az iskolások figyelmét felhívják a tejivás fontosságára, illetve, hogy milyen uniós források állnak az intézmények rendelkezésére.

    Mariann Fischer Boel mezőgazdasági ügyekért felelős biztos azt mondta: "az Európai iskolatejprogram célja gyermekeink egészségének megőrzése - most és a jövőben egyaránt - azáltal, hogy segít az iskoláknak a tanulók tejtermékekkel történő ellátásában, a gyermekeknek pedig az egészséges étrend kialakításában és megőrzésében."

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Maga az Unió is hozzájárul az iskolák költségeihez. Ráadásul néhány hónapja bővült is a támogatható termékek köre. A lista tartalmazza a tejet és ízesített változatait (a laktózmentes tejitalokat is), a sajtok szélesebb palettáját (az alacsony zsírtartalmú sajtokkal együtt), valamint a joghurtokat és egyéb erjesztett tejtermékeket, mint például az írót és a kefirt. Az iskolák és óvodák a támogatással kapcsolatban a www.drinkitup.europa.eu internetes címen kaphatnak bővebb felvilágosítást.

    Az Európai Bizottság az iskolatejprogram mintájára egyébként nemrégiben javasolta egy olyan uniós program létrehozását, amelynek keretében az iskolás gyerekek ingyen kapnának gyümölcsöt és zöldséget. A terv végrehajtását még az Európai tanácsnak kell jóvá hagynia. A tervek szerint 2009-ben vezetnék be a programot az uniós országokban.

    (Független Hírügynökség)

    Legutóbb frissült: 2008.10.17 16:13
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mellhártyagyulladás

    Mellhártyagyulladás

    Dr. Brugós László

    A betegség tünetei a fájdalmon és nehézlégzésen kívül lehet a láz.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Országjelentés: az összes halálozás egynegyede elkerülhető lett volna!

    A szív- és érrendszeri betegségek tartoznak hazánkban a fő halálokok közé, ezek hátterében pedig olyan rizikófaktorok vannak, mint a dohányzás, elhízás és a túlzott alkoholfogyasztás. A daganatos megbetegedések a dobogó második fokára kerültek.

    Hogyan hat az egészségre a napi tej- és tejtermékfogyasztás?

    A tej és az abból készülő tejtermékek étrendünk lényeges részét képezik, fogyasztásukkal nemcsak táplálkozásunkat színesítjük, hanem szervezetünk működését is jótékonyan támogathatjuk.

    Csaknem 400 ezren haltak meg a légszennyezettség miatt 2014-ben az Európai Unióban

    Csaknem 400 ezer ember halálát okozta a légszennyezettség 2014-ben az Európai Unió tagállamaiban - írta friss jelentésében az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA).

    Egészséges munkahelyek az EU lakosság jobb életminőségéért

    A foglalkozás-egészségügyi szakemberek számára az Európai Unió minden tagállamában nagy kihívás az, hogy miként biztosíthatnak egészséges(ebb) munkahelyi környezetet azoknak a szerencsésnek mondható polgároknak, akiknek van állásuk.

    Bővül az iskolatej, valamint gyümölcs és zöldség juttatásban részesülők száma

    Magyarország uniós támogatással a szeptemberben induló tanévben is folytatja az iskolatej, valamint iskolagyümölcs és -zöldség programot, gyümölcsöt és zöldséget a tavalyinál valamivel több, 560 ezer, tejterméket 430 ezer gyermek kap - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) kedden az MTI kérdésére.

    Mobiltelefon-alkalmazás segíti a magyar fogyasztókat külföldön

    Az Európai Fogyasztói Központok Hálózata kidolgozta az ECC-Net: Travel nevű mobilalkalmazást, amely segít eligazodni európai fogyasztóvédelmi kérdésekben az unió tagországaiban, Norvégiában és Izlandon - közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságon belül működő magyarországi Európai Fogyasztói Központ szerdán az MTI-vel.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.