Kölcsönorvosok a Marcali Kórházban

Szerző: Független Hírügynökség

Az országban egyedülálló módon vendégorvosokkal oldja meg a munkaerőhiányt a Marcali Kórház - mondta el a Független Hírügynökségnek Dúll Gábor főigazgató-főorvos.

A kaposvári Kaposi Mór Kórházzal kötött szerződés értelmében az intézmény onnan kap kölcsön szakembereket, akiknek segítségével el tudják látni a betegeket.

Október elsejétől havi váltásban három-három kaposvári sebészorvos dolgozik a Marcali Kórházban, erre az időre bérüket is onnan kapják. A megyei intézményben 22 sebész van, ez soknak tekinthető, nem mindig jut valamennyiüknek műtét - mondta Dúll Gábor. Marcaliban viszont csak két és fél álláshelyet tudtak eddig betölteni, így nekik szükségük van szakemberekre. A főigazgató szerint mindkét kórház jól jár.

Marcali a megyei kórházéhoz hasonló szakmai színvonalat tud biztosítani betegeinek, a kaposvári orvosok pedig plusz betegekhez és műtéti lehetőségekhez jutnak. Azokat a pácienseket, akiket nem tudnak Marcaliban ellátni, átviszik a megyei kórházba, amely így bevételeit is növelheti. Az első három vendégorvos kora is eltérő: van egy tapasztalt, idősebb orvos, egy fiatalabb sebész és egy szakvizsga előtt álló kezdő szakember. Dúll Gábor elmondta: a jövőben más szakterületekre is kibővítik az együttműködést.

A vidéki kórházakat jobban érinti a szakemberhiány, amit csak ilyen szerződéssel lehet megoldani - mondta a főigazgató-főorvos. Dúll Gábor hozzátette: modellértékű lehet kezdeményezésük, máris több kórház érdeklődött az országból az együttműködési szerződésről.

(Független Hírügynökség)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Az emberek örülnek a hálapénz...

Aktuális, átfogó és reprezentatív kutatást készített az egészségügyi változásokról, annak lakossági megítéléséről a Szinapszis Kft. "A...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.