• Kölcsönorvosok a Marcali Kórházban

    Szerző: Független Hírügynökség

    Az országban egyedülálló módon vendégorvosokkal oldja meg a munkaerőhiányt a Marcali Kórház - mondta el a Független Hírügynökségnek Dúll Gábor főigazgató-főorvos.

    A kaposvári Kaposi Mór Kórházzal kötött szerződés értelmében az intézmény onnan kap kölcsön szakembereket, akiknek segítségével el tudják látni a betegeket.

    Hirdetés

    Október elsejétől havi váltásban három-három kaposvári sebészorvos dolgozik a Marcali Kórházban, erre az időre bérüket is onnan kapják. A megyei intézményben 22 sebész van, ez soknak tekinthető, nem mindig jut valamennyiüknek műtét - mondta Dúll Gábor. Marcaliban viszont csak két és fél álláshelyet tudtak eddig betölteni, így nekik szükségük van szakemberekre. A főigazgató szerint mindkét kórház jól jár.

     Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Marcali a megyei kórházéhoz hasonló szakmai színvonalat tud biztosítani betegeinek, a kaposvári orvosok pedig plusz betegekhez és műtéti lehetőségekhez jutnak. Azokat a pácienseket, akiket nem tudnak Marcaliban ellátni, átviszik a megyei kórházba, amely így bevételeit is növelheti. Az első három vendégorvos kora is eltérő: van egy tapasztalt, idősebb orvos, egy fiatalabb sebész és egy szakvizsga előtt álló kezdő szakember. Dúll Gábor elmondta: a jövőben más szakterületekre is kibővítik az együttműködést.

    A vidéki kórházakat jobban érinti a szakemberhiány, amit csak ilyen szerződéssel lehet megoldani - mondta a főigazgató-főorvos. Dúll Gábor hozzátette: modellértékű lehet kezdeményezésük, máris több kórház érdeklődött az országból az együttműködési szerződésről.

    (Független Hírügynökség)

    Legutóbb frissült: 2008.10.17 15:19
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fogzás és fogápolás

    Fogzás és fogápolás

    Dr. Szendrey Gábor

    A fogzás megviseli a csecsemőket. Mit tehet a szülő és mit ne tegyen?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Baktérium okozta a tömeges megbetegedéseket

    Az első vizsgálati eredmények alapján Campylobacter nevű baktérium okozta a hányással, hasmenéssel, magas lázzal járó tömeges megbetegedéseket Domoszlón és Kisnánán.

    Kardióösvényt alakítottak ki a Normafán

    A Budapest XII. kerületében található túraútvonal elsősorban szív- és érrendszeri vagy magasvérnyomás-betegséggel élők, valamint cukorbetegek számára készült, de egészséges embereknek is ajánlják betegségmegelőzés vagy állapotfelmérés céljából.

    Kivonták a Calcium-Sandoz pezsgőtablettát

    Kiegészítve korábbi határozatát, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet valamennyi, jelenleg gyógyszertárban, gyógyszertáron kívüli gyógyszerforgalmazásban és gyógyszer-nagykereskedelmi raktárban lévő Calcium-Sandoz pezsgőtabletta forgalmazását megtiltja, végleg kivonja a forgalomból.

    Férfiegészség a WHO európai régiójában

    Túlságosan sok európai férfi elkerülhető okok: azaz gyógyítható, ám – időben – föl nem fedezett, vagy nem komolyan vett és ezért nem is kezelt betegségek miatt fiatalon hal meg. Ez a fő megállapítása a témát mélységében most először feldolgozó WHO jelentésnek, amelyet tegnap ismertettek újságírókkal Rómában, a WHO európai régiójának döntéshozói által szervezett találkozón.

    Megkezdődött az egészségügyi magánszolgáltatók kötelező csatlakozása az EESZT-hez

    A csatlakozást azon intézményeknek kell november 1-jéig befejezni, amelyek a Központi Implantátumregiszter vagy a Nemzeti Csípő- és Térdízületi Endoprotézis Beültetés Regiszter rendszerébe már eddig is kötelesek voltak adatokat szolgáltatni.

    Mesterképzés indul ápolóknak a munkaerőhiány enyhítése érdekében

    Az egészségügyi szakellátás minőségének javítása és az egészségügyben tapasztalható munkaerőhiány enyhítése érdekében mesterképzés indul három vidéki egyetemen diplomás szakápolók számára - ismertette Betlehem József, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
    Tartson velünk az emeletre
    A Stannah lépcsőliftek alkalmasak mindenféle lépcső akadálymentesítésére. (x)
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetés
   • Szavazás

    Korábbi szavazások