• Tilos gyermek-ételeket behozni Kínából

    Szerző: Független Hírügynökség

    Az összes csecsemőknek és gyerekeknek szánt összetett kínai élelmiszer importját betiltották - mondta el a Független Hírügynökségnek Bognár Lajos, helyettes országos főállatorvos.

    Azokat a termékeket, amelyek már a boltokban vannak, le kell szedni a polcokról és vizsgálat nélkül, haladéktalanul meg kell semmisíteni.

    Hirdetés

    Bognár Lajos hozzátette, hogy nemcsak a bébi- és gyermekételeket érinti a szigor. Minden Kínából szállított, vagy onnan származó, tejet és tejterméket tartalmazó összetett élelmiszert és takarmányt csak azután lehet ezentúl behozni az országba, ha azt a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal engedélyezte.

    A kilogrammonként 2,5 milligramm értéket meghaladó mennyiségű melamint tartalmazó élelmiszert, illetve takarmányt pedig meg kell semmisíteni.

    Újra kapható Kínában a Fehér Nyúl

    A Fehér Nyúl nevű cukorkát újra árulják Kínában - jelentette pénteken az AFP francia hírügynökség. Az édességet korábban azért vették le világszerte a polcokról, mert kiderült, hogy más kínai tejtermékekhez hasonlóan melaminnal szennyezett. Olvasson tovább >>>

    (Független Hírügynökség)

    Módosítva: 2008.10.17 15:08, Megjelenés: 2008.10.17 15:08
   • Cikkajánló

    Helyes orrfújás

    Helyes orrfújás

    Dr. Árki Ildikó

    A kicsik még nem tudják kifújni az orrukat. Tanítsuk meg nekik, hogyan kell!

    Hemokromatózis

    Hemokromatózis

    Dr. Tomonkó Magdoln

    Milyen típusai vannak ennek a betegségnek, és mik lehetnek ezek tünetei?

    Koronavírus - A fertőzött édesanya nagyon kis eséllyel adja át a vírust a csecsemőnek

    A koronavírussal fertőzött édesanyák ritkán adják át a vírust a csecsemőjüknek az alapvető fertőzésmegelőzési gyakorlatok betartása mellett - derült ki a témában készített eddigi legrészletesebb adatokkal szolgáló tanulmányból.

    Koronavírus - A véradás fontosságára hívja fel a figyelmet Herczegh Anita

    A véradás fontosságára hívta fel a figyelmet Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége kedden Budapesten, miután részt vett a III. Civil véradáson.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.