• Újra kapható Kínában a Fehér Nyúl

    Szerző: Független Hírügynökség

    A Fehér Nyúl nevű cukorkát újra árulják Kínában - jelentette pénteken az AFP francia hírügynökség. Az édességet korábban azért vették le világszerte a polcokról, mert kiderült, hogy más kínai tejtermékekhez hasonlóan melaminnal szennyezett.

    Kínában a veszélyes, vesebetegséget okozó anyagot tartalmazó tejtermékek miatt több mint ötvenezer kisgyerek betegedett meg, közülük négyen meghaltak.

    Hirdetés

    A Fehér Nyúl nevű cukorkát most melamin-mentességet hirdető felirattal kezdték újra árulni. Sanghajban a vásárlóknak ingyenes termékmintát és ajándék játéknyulat adtak. Az édességet szeptember 26.-án vonták be Kínában. Azóta összesen 50 országban függesztették fel a cukorka árusítását, köztük Magyarországon is. Az édességet gyártó cég elnöke szerint még az idén újra a boltokba kerülhet a Fehér Nyúl mind az ötven érintett országban.

    A ragasztó- és műanyaggyártásban használt vegyi anyagot a gyanú szerint szándékosan adták tejporokhoz és tejekhez, hogy azok fehérjében dúsnak tűnjenek. A melaminbotrány kirobbanása óta világszerte a legkülönfélébb élelmiszerekben bukkantak a szennyezőanyagra: tejes jégkrémekben, kekszekben, édességekben, ízesített mogyorókban és csokoládékban. Mind kínai gyártmányú tejtermékektől szennyeződtek.

    Az ehető rizspapírba csomagolt tejes cukorkát 1943-ban kezdték gyártani Sanghajban. A Fehér Nyúl az egyik legismertebb kínai termék a világon.

    (Független Hírügynökség)

    Módosítva: 2008.10.17 09:12, Megjelenés: 2008.10.17 09:12
   • Cikkajánló

    Helyes orrfújás

    Helyes orrfújás

    Dr. Árki Ildikó

    A kicsik még nem tudják kifújni az orrukat. Tanítsuk meg nekik, hogyan kell!

    Hemokromatózis

    Hemokromatózis

    Dr. Tomonkó Magdoln

    Milyen típusai vannak ennek a betegségnek, és mik lehetnek ezek tünetei?

    Jók a vérplazmakezelés tapasztalatai

    A súlyos betegeknél jók a vérplazmakezelés tapasztalatai - jelentette ki a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatója.

    A világjárvány miatti korlátozások több tízezer idő előtti halált előzhettek meg

    A világjárvány megfékezésére hozott korlátozások miatt csökkent a légszennyezés, ez több tízezer idő előtti halálozást előzhetett meg Európában és Kínában - állapította meg egy új kutatás.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.