Újra kapható Kínában a Fehér Nyúl

Szerző: Független Hírügynökség

A Fehér Nyúl nevű cukorkát újra árulják Kínában - jelentette pénteken az AFP francia hírügynökség. Az édességet korábban azért vették le világszerte a polcokról, mert kiderült, hogy más kínai tejtermékekhez hasonlóan melaminnal szennyezett.

Kínában a veszélyes, vesebetegséget okozó anyagot tartalmazó tejtermékek miatt több mint ötvenezer kisgyerek betegedett meg, közülük négyen meghaltak.

A Fehér Nyúl nevű cukorkát most melamin-mentességet hirdető felirattal kezdték újra árulni. Sanghajban a vásárlóknak ingyenes termékmintát és ajándék játéknyulat adtak. Az édességet szeptember 26-án vonták be Kínában. Azóta összesen 50 országban függesztették fel a cukorka árusítását, köztük Magyarországon is. Az édességet gyártó cég elnöke szerint még az idén újra a boltokba kerülhet a Fehér Nyúl mind az ötven érintett országban.

A ragasztó- és műanyaggyártásban használt vegyi anyagot a gyanú szerint szándékosan adták tejporokhoz és tejekhez, hogy azok fehérjében dúsnak tűnjenek. A melaminbotrány kirobbanása óta világszerte a legkülönfélébb élelmiszerekben bukkantak a szennyezőanyagra: tejes jégkrémekben, kekszekben, édességekben, ízesített mogyorókban és csokoládékban. Mind kínai gyártmányú tejtermékektől szennyeződtek.

Az ehető rizspapírba csomagolt tejes cukorkát 1943-ban kezdték gyártani Sanghajban. A Fehér Nyúl az egyik legismertebb kínai termék a világon.

(Független Hírügynökség)

Módosítva: 2008.10.17 09:12, Megjelenés: 2008.10.17 09:12
Címkék: Melamin, Mérgezés
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Bőrtípusok és napozás Bőrtípusok és napozás

Ön kelta vagy mediterrán típus? Nem mindegy, mennyi időt tölthet a napon.

Menstruációs görcsök Menstruációs görcsök

Mely ételek csökkenthetik az összetett tüneteket? Íme, tippjeink.

Így fizethetjük a magánellátást...

Évek óta tendencia Magyarországon a magánegészségügyi szektor bővülése, az elmúlt évben azonban ugrásszerű a növekedés. A magánegészségügyi...

Zárva lesznek a szak- és háziorvosi...

Pénteken zárva lesz a gyógyszertárak többsége, a háziorvosi, fogorvosi és szakrendelők, valamint a védőnői tanácsadók is az egészségügyben...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.