• Műszívet kapott egy kislány

    Szerző: Független Hírügynökség

    Először kapott műszívet kisgyerek Magyarországon. A rendkívüli műtétet még két hete végezték el, de csak most számolt be róla az Országos Kardiológiai Intézet főigazgatója.

    A beavatkozásra azért volt szükség, mert a szívizombetegségben szenvedő két és fél éves kislány keringését gyógyszerekkel már nem tudták fenntartani. Mirjam a műtét óta jól van, de a műszív csak átmeneti megoldás addig, amíg találnak donort.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Idehaza ez volt a második műszív-beültetés. Egy férfi még februárban esett át az operáción, de ő később meghalt. A gyerekek közül a két és féléves Mirjam az első, aki műszívet kapott. Ötórás volt a műtét, szövődmények nem alakultak ki a gyermeknél. Ez azonban csak átmeneti megoldás. A műszívvel körülbelül fél évig lehet segíteni a keringést. Addig kell donort találni.

    Az orvosok szerint az a probléma, hogy itthon hét hónapja nem ajánlottak fel semmilyen szervet gyermekeknek. Most 20-an várnak új szívre Magyarországon, Mirjamon kívül még egy kisgyerek van a listán.

    Szívátültetést gyerekeknél még csak egy éve végeznek Magyarországon. Eddig ketten kaptak új szívet.

    (Független Hírügynökség)

    Legutóbb frissült: 2008.10.16 12:30
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fogzás és fogápolás

    Fogzás és fogápolás

    Dr. Szendrey Gábor

    A fogzás megviseli a csecsemőket. Mit tehet a szülő és mit ne tegyen?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Először ültettek műszívet gyermekbe

    Olasz orvosok szombaton, műszívet ültettek be egy 15 éves fiúba. Ez volt az első olyan alkalom, hogy az eljárást gyermeken végezték el.

    Új alternatíva szívátültetés helyett

    Új-zélandi tudósok kifejlesztettek egy olyan technikát, amellyel vezeték nélkül lehet árammal ellátni beültetett műszivet. A megoldás alternatívát jelenthet a szívátültetéssel szemben.

    Sikeres műszívbeültetés

    Libanonban sikerrel ültettek be mesterséges szívet egy 37 éves férfibe, aki halálán volt súlyos szívelégtelenség miatt. A hatórás műtétet a Beirúti Amerikai Egyetem orvosi karának kórházában végezték el múlt pénteken.

    Lara új szívet kapott!

    Találtak donort, új szívet kaphatott a 184 napja műszívvel élő másfél éves Lara a fővárosi Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben - derül ki Ofner Péter, az intézmény főigazgatójának vasárnapi közleményéből.

    Stabil a 15 hónapos kislány állapota

    Stabil az állapota annak a 15 hónapos kisgyereknek, aki múlt szerdán kapott műszívet - áll a műtétet végző Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet hétfői közleményében. Magyarországon ez volt a második sikeres műszív-beültetés gyermeken.

    Hamarosan hazamehet a szívátültetésen átesett Mirjam

    Hamarosan hazavihetik szülei az alig három hete szívátültetésen átesett Mirjamot. A kislány az első olyan gyerek Magyarországon, akit a transzplantáció előtt 34 napig műszív tartott életben - olvasható a Népszabadságban.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.