Tekintsenek be a mentők munkájába!

Szerző: koronavirus.gov.hu

A koronavírus-járvány új feladatokat, és persze sok terhet jelent a mentők számára is. A mentőszolgálatnál kijelöltek kifejezetten koronavírus-gyanús személyek ellátását végző egységeket. Ők külön mentőállomáson is tartózkodnak.

Most Ön is betekinthet egy fővárosi mentesítő pont minden napjaiba, ahonnan a mentők elindulnak, amikor a háziorvos egy fertőzés-gyanús személyhez hívja őket. A mentők ilyenkor szigorú protokoll szerint és védőfelszerelésben mennek ki a házhoz, hogy elvégezzék a mintavételt.

Összesen országosan 60 ilyen kijelölt, speciális védőeszközökkel ellátott egység dolgozik most az országban

Ezek az egységek nem vesznek részt másfajta betegellátásban, illetve szállításban. Az ilyen mentőegységek fertőtlenítésére, a védőeszközök pótlására úgynevezett mentesítő zónákat jelöltek ki az ország minden megyéjében.

Természetesen a mentők dolga az is, hogy kórházba szállítsák a súlyos tüneteket mutató, kórházi ellátásra szoruló betegeteket. Miután a mintavételről a mentők visszaérkeznek a mentesítő pontra, még számos előírást kell követniük, mielőtt másik beteghez indulnának. Amíg a mentőautó fertőtlenítése folyik, addig a mentősök kivetkőznek a védőruhákból, majd fertőtlenítik magukat is. Ezután vehetik fel az új védőfelszerelést.

Ez a helyzet a szakmai tudáson túl, még fokozottabb körültekintést és odafigyelést igényel a mentősöktől is. A koronavírus-járvány elleni védekezés frontvonalában a mentők is ott vannak. Köszönet nekik.

(koronavirus.gov.hu)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Hypertonia Hypertonia

Mire számíthat a magas vérnyomással kezelt beteg?

Plazmaferezis Plazmaferezis

A plazmaadás a véradás egyik speciális formája.

Új típusú koronavírus - Mit tudunk...

A 2019-nCoV névre keresztelt új típusú koronavírust első alkalommal a kínai Wuhan városban detektálták. A legtöbb fertőzés továbbra is Kínában...

Baleset: Minden hetedik embertől...

A felnőtt lakosság, csupán 15 százaléka segítene aktívan a sérültek ellátásában egy közúti balesetnél, a balesetet látottak 13 százaléka...

Mikor hívjak rögtön mentőt?

Azt hiszem sok esetben ezt a kérdést nem is olyan egyszerű eldönteni. Persze, jól hangzik, hogy akkor, amikor úgy látjuk, hogy a késlekedés...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.