Katona Klári a karitatív szervezetek sztárja is

szerző: Németh Ványi Klári - WEBBeteg
megjelent: 2008.10.13.

A Readers Digest magazin harminc karitatív szervezet véleményét kérdezte meg arról, hogy melyik híres ember áldozza rendszeresen idejét, energiáját jótékonysági tevékenységre? A legtöbb szavazatot Katona Klári kapta.

Katona Klári nem csak a színpadon sztár többé. A megújuló Readers Digest magazin "A magyarok és a gondoskodás" című felmérése szerint, harminc karitatív szervezet szavazata alapján Katona Klári áldozza leginkább idejét, energiáját jótékonysági tevékenységre a magyar hírességek közül. A magazin felmérése szerint egyébként hazánkban nem lankad az adományozó kedv, és a magyar emberek figyelnek egymásra.

"Soha sem igaz az, hogy egyedül én állok a színpadon. Rengeteg ember munkájának, együttműködésének és odafigyelésének köszönhettem a sikereimet. Vissza akartam sugározni, amit kaptam, mert vissza kell sugározni. Nem csupán énekesnő vagyok, aki arra vár, hogy írjanak neki egy jó dalt, amit aztán majd előadhat. Más értelmet nyertek a lehetőségeim. A saját lábamra álltam. Adni szeretnék, készen vagyok arra , hogy ne csak magammal és dolgaimmal törődjek, hanem mások dolgaival is." - vallja a rivalda fényből a jótékony tettek kevésbé csillogó mezejére lépő előadóművész.

Röntgenkészülék, lélegeztető és rohamkocsi

Katona Klári alig észrevehető büszkeséggel és örömmel meséli azokat a sikereket, melyeknek hangjával és arcával ő is részévé vált, mint a Magyar Telekom Adományvonal szóvivője. A Pécsi Gyermek Klinika mozgatható röntgenkészülékhez jutott, így azok a babák, akiket, ezzel vizsgálnak nem kapnak annyi káros sugárzást.

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat vadonatúj gyermek-rohamkocsit vásárolhatott, amely ma Magyarország legjobban és legkorszerűbben felszerelt mentőautója. EKG, defibrillátor, speciális gyerekfeltéttel, lélegeztetőgép, amely a három hónapos csecsemőtől egészen felnőttekig használható, reanimációs hátizsák (komplett reanimációs eszköztárral), külső pacemaker gyerek és felnőtt tappancsokkal, speciális égési kötszer, mely sterilgézben oldott fájdalomcsillapítót tartalmaz.

A Pro Caritate-díjas énekesnő magát hídhoz hasonlítja, ami összeköti az Adományvonal intézményét az adományozóval. "Fontos, hogy az emberek ismerjék azt a számtalan ügyet, területet, ahol tenni tudnak másokért"- hangoztatja karitatív tevékenysége mozgatórugójaként ismert mondatát.

(WEBBeteg - Németh Ványi Klári)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Inkontinencia kisokos Inkontinencia kisokos

Igaz vagy hamis? Cikkünkben tisztázzuk a félreértéseket.

Elváltozások a körmön Elváltozások a körmön

Mi vezethet a köröm külső megjelenésének elváltozásához?

Mivel kínáld a menekülteket?

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége összeállított egy rövid listát, amit érdemes figyelembe venni, amikor étellel, itallal kínáljuk az...

Remek kezdeményezés indult nemes célokért

A Telefonos Panel egy közösségi platform, ahol a tagok meghívást kapnak kérdőívek kitöltésére, amelyekkel jótékonysági szervezeteket...

Műanyag kupak: neked apró szemét, neki óriási segítség

Szinte nincs olyan munkahely, iskola vagy óvoda az országban, ahol ne gyűjtenének műanyag kupakokat. Általában pedig nem is az osztálypénz...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.