Katona Klári a karitatív szervezetek sztárja is

szerző: Németh Ványi Klári - WEBBeteg
megjelent:

A Readers Digest magazin harminc karitatív szervezet véleményét kérdezte meg arról, hogy melyik híres ember áldozza rendszeresen idejét, energiáját jótékonysági tevékenységre? A legtöbb szavazatot Katona Klári kapta.

Katona Klári nem csak a színpadon sztár többé. A megújuló Readers Digest magazin "A magyarok és a gondoskodás" című felmérése szerint, harminc karitatív szervezet szavazata alapján Katona Klári áldozza leginkább idejét, energiáját jótékonysági tevékenységre a magyar hírességek közül. A magazin felmérése szerint egyébként hazánkban nem lankad az adományozó kedv, és a magyar emberek figyelnek egymásra.

"Soha sem igaz az, hogy egyedül én állok a színpadon. Rengeteg ember munkájának, együttműködésének és odafigyelésének köszönhettem a sikereimet. Vissza akartam sugározni, amit kaptam, mert vissza kell sugározni. Nem csupán énekesnő vagyok, aki arra vár, hogy írjanak neki egy jó dalt, amit aztán majd előadhat. Más értelmet nyertek a lehetőségeim. A saját lábamra álltam. Adni szeretnék, készen vagyok arra , hogy ne csak magammal és dolgaimmal törődjek, hanem mások dolgaival is." - vallja a rivalda fényből a jótékony tettek kevésbé csillogó mezejére lépő előadóművész.

Röntgenkészülék, lélegeztető és rohamkocsi

Katona Klári alig észrevehető büszkeséggel és örömmel meséli azokat a sikereket, melyeknek hangjával és arcával ő is részévé vált, mint a Magyar Telekom Adományvonal szóvivője. A Pécsi Gyermek Klinika mozgatható röntgenkészülékhez jutott, így azok a babák, akiket, ezzel vizsgálnak nem kapnak annyi káros sugárzást.

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat vadonatúj gyermek-rohamkocsit vásárolhatott, amely ma Magyarország legjobban és legkorszerűbben felszerelt mentőautója. EKG, defibrillátor, speciális gyerekfeltéttel, lélegeztetőgép, amely a három hónapos csecsemőtől egészen felnőttekig használható, reanimációs hátizsák (komplett reanimációs eszköztárral), külső pacemaker gyerek és felnőtt tappancsokkal, speciális égési kötszer, mely sterilgézben oldott fájdalomcsillapítót tartalmaz.

A Pro Caritate-díjas énekesnő magát hídhoz hasonlítja, ami összeköti az Adományvonal intézményét az adományozóval. "Fontos, hogy az emberek ismerjék azt a számtalan ügyet, területet, ahol tenni tudnak másokért"- hangoztatja karitatív tevékenysége mozgatórugójaként ismert mondatát.

(WEBBeteg - Németh Ványi Klári)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.