Külföldről toboroz orvosokat a HospInvest

Szerző: Független Hírügynökség

A Hospinvest büszkén vállalja, hogy belföldön és külföldön képes vonzó állás- és karrierlehetőséget kínálni az egészségügyben dolgozók számára - áll a Hospinvert Zrt. elnökének csütörtökön kiadott közleményében.

A Hospinvest a Heti Válaszban megjelent hírre reagált, amely szerint a cég Romániából, illetve Olaszországból próbál orvosokat Egerbe csábítani, hogy működtetni tudja a Markhot Ferenc Kórházat.

Előzmények

A szocialista vezetésű megyegyűlés a februári közgyűlésen hozta ki győztesnek a HospInvestet a kórház üzemeltetésére kiírt pályázaton. Szeptemberben ezt a döntést bíróság hatályon kívül helyezte, ám attól még a megye és a cég közötti szerződés érvényes maradt. A tisztiorvosi szolgálat nemrég megadta az engedélyt a cégnek a működtetésre. A kórházvédők ezt nem ismerik el. Sztrájkjukkal azt követelik, a megye bontsa fel a szerződést a céggel.

Kollányi Gábor szerint szomorú tendencia, hogy az orvosok, ápolók elhagyják az országot, hogy jobb megélhetést keressenek határon kívül. A HospInvest eltökélte, hogy olyan kórházakat üzemeltet, amelyben a dolgozóknak meg sem fordul a fejében, hogy külföldre menjenek dolgozni, mert az európai munkafeltételeket és a megfelelő munkabért biztosítja számukra, fogalmazott Kollányi Gábor.

"Célunk az is, hogy a külföldre távozott szakdolgozókat visszacsábítsuk, és a határon kívüli magyarok, és magyarul jól beszélők számára is vonzó munkahelyet teremtsünk" - áll a HospInvest elnökének közleményében.

Folytatódik a sztrájk

A kórházban hétfőtől határozatlan idejű sztrájkot tartanak, hogy így kényszerítsék a megyei vezetést arra, hogy bontsák fel a szerződést a magáncéggel. Csütörtöktől úgynevezett mozaiksztrájk van, vagyis egy-egy osztályon csak egy-egy dolgozó sztrájkol. Ez az érdekvédelmi szervezet szerint kíméletesebb megoldás a betegek szempontjából. A kórház közleménye szerint csütörtökön a dolgozók három százaléka, 14 ember vett részt a munkabeszüntetésben.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A változékony időjárás hatásai A változékony időjárás hatásai

Fronthatások, nyári meleg - Minden korosztály szervezetének megterhelő.

Utazás tömegközlekedéssel Utazás tömegközlekedéssel

Hogyan maradjon fitt hosszú utazáskor buszon vagy vonaton?

Így fizethetjük a magánellátást...

Évek óta tendencia Magyarországon a magánegészségügyi szektor bővülése, az elmúlt évben azonban ugrásszerű a növekedés. A magánegészségügyi...

Zárva lesznek a szak- és háziorvosi...

Pénteken zárva lesz a gyógyszertárak többsége, a háziorvosi, fogorvosi és szakrendelők, valamint a védőnői tanácsadók is az egészségügyben...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.