Kérdezze a gyógyszerészt

Semmelweis Egyetem
megjelent:

Bármilyen gyógyszerszedéssel kapcsolatos témában tehetnek fel kérdéseket a látogatók a Semmelweis Egyetem ingyenes rendezvénysorozatának decemberi programján.

Az egyetem gyógyszerészei a várandósság alatti gyógyszerszedéssel, az influenzás tünetek enyhítésével, de akár az onkológiai terápiák mellé javasolt étrend-kiegészítőkkel kapcsolatban is tesznek javaslatokat. A program minden korosztály számára nyitott, akik a helyes és biztonságos gyógyszerszedéssel kapcsolatban szeretnének tanácsokat kapni. A konzultációra a helyszínen lehet regisztrálni.

A Molekulától az űrsebészetig című decemberi Semmelweis Egészség Napon az érdeklődők gyógyszerészeti témájú interaktív előadásokon is részt vehetnek. Megtudhatják, hogy mi egy gyógyszerész feladata, mi történik a gyógyszertári színfalak mögött, választ kaphatnak olyan gyakran feltett kérdésekre, hogy miért kell néha recept, néha meg nem, de a szakemberek a mellékhatásokkal kapcsolatban is tájékoztatást adnak az érdeklődőknek. Sőt, kiderül az is, hogy fontos-e betartani az étkezéshez kapcsolódó alkalmazási utasításokat, illetve az adagolásról is szó esik. Az előadásokra előzetes regisztráció szükséges.

A rendezvény részletes programja a semmelweis.hu/250 oldalon, a Semmelweis Egészség Napok fülre kattintva böngészhető.

  • Időpont: 2019. december 6. 14:00 – 22:00
  • Helyszínek: Elméleti Orvostudományi Központ, Nagyvárad téri Elméleti Tömb, Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet, Igazságügyi és Biztosítás-orvostani Intézet

(Semmelweis Egyetem)

Cikkajánló

Ön betartja? A gyógyszerszedés szabályai

Dr. Kónya Judit, családorvos
Gyógyszerszedés
Nem véletlen, hogy a gyógyszerek nagy része csak orvosi vényre adható ki. Nem mindegy ugyanis, hogy egy adott hatóanyag milyen formában jut be a szervezetbe, illetve nagyon fontos az adagolás módjának szakszerű meghatározása is: az orvos által előírt alkalmakkor, a megadott mennyiséget a megadott módon kell bevenni.
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.