Mozaiksztrájk az egri kórházban

Szerző: Független Hírügynökség

Csütörtöktől úgynevezett mozaiksztrájkot tartanak az egri Markhot Ferenc kórházban. Ez azt jelenti, hogy minden osztályról egy-egy ember sztrájkol - közölte Hegyaljai Judit, az Egészségügyi és Szociális Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének vezetője.

A sztrájknak ez a formája demonstratív jellegű, és a legkíméletesebb a betegek számára, fogalmazott a szakszervezeti vezető.

A járóbeteg-ellátás így beindulhatott, és előjegyzett műtéteket is elvégeznek. Hegyaljai Judit szerint ez utóbbiakat az elmúlt napokban is végeztek, annak ellenére, hogy a sztrájk kihirdetésekor azt közölték, hogy elmaradnak az ilyen jellegű műtétek.

A sztrájk további folytatásáról pénteken délután egyeztetnek a kórházvédők. A hivatalos adatok szerint szerdán a dolgozók 14 százaléka, nagyrészt orvosok vettek részt a munkabeszüntetésben.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Ízületi kopás Ízületi kopás

Ha nem kezelik, a szalagok, ínak és az érintkező csontfelszínek is sérülnek.

Koronavírus omikron-variánsa Koronavírus omikron-variánsa

Az FDA szakértői szerint fejlettebb vakcinákra lenne szükség ellene.

Így fizethetjük a magánellátást...

Évek óta tendencia Magyarországon a magánegészségügyi szektor bővülése, az elmúlt évben azonban ugrásszerű a növekedés. A magánegészségügyi...

Zárva lesznek a szak- és háziorvosi...

Pénteken zárva lesz a gyógyszertárak többsége, a háziorvosi, fogorvosi és szakrendelők, valamint a védőnői tanácsadók is az egészségügyben...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.