Visszaállítják az orvoslátogatói díjat

Szerző: Független Hírügynökség

Legkésőbb október közepén benyújtja a kormány a parlamentnek az egészségügy átalakításával kapcsolatos törvénymódosító csomagot - tájékoztatta a Népszabadságot Kökény Mihály, a parlament egészségügyi bizottságának szocialista elnöke.

Az Alkotmánybíróság döntéseinek megfelelően módosítják a kórháztörvényt, és a szintén Ab-határozattal eltörölt orvoslátogatói díj is visszakerül a jogszabályba a megfelelő kiigazítások után. Pontosítják továbbá az intézmények finanszírozási szabályait, valamint meghatározzák a súlyponti kórház feladatait.

Az OEP adatai szerint a súlyponti intézmények nagyobb arányban vesznek részt a súlyos betegek ellátásában, mint azt a jelenlegi finanszírozásuk lehetővé tenné, és a szakorvosi hálózatban is még mindig a 2006.decemberi állapotnak megfelelő ellátórendszert finanszírozza az OEP. A módosító csomag szerint mindkét rendszerben az "élethez igazítanák" a pénz elosztását.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Fogamzásgátlás Fogamzásgátlás

Milyen típusú fogamzásgátló tabletta való nekem? - Töltse ki tesztünket! (x)

A felfekvés fokozatai A felfekvés fokozatai

A kialakult felfekvést a stádiumának megfelelően kezelni kell.

Június 14-e a Véradók Világnapja

Aki vért ad, lehetőséget ad. Aki vért ad, életet ad. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére minden...

Az EMA listát tett közzé a...

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) listát tett közzé az Európai Unióban a koronavírus megelőzésére vagy kezelésére jóváhagyott vakcinákról...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.