• Néhány helyen továbbra is magas a légszennyezettség

    Szerző: MTI

    Többfelé javult a levegő minősége, de néhány helyen továbbra is magas a légszennyezettség.

    A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt közölte: a szokatlanul meleg és száraz időjárás ellenére egészségtelen a levegő Debrecenben és Nyíregyházán. További négy településen (Miskolc, Oszlár, Szeged, Székesfehérvár) kifogásolt a levegőminőség.

    Hirdetés

    Most kevesebbet a szabadban

    Azt írták: a kisméretű aeroszol részecskék (PM10) és a nitrogén-dioxid koncentrációja haladta meg a vonatkozó határértékeket.

    A népegészségügyi központ javasolja, hogy az érintett térségekben a gyermekek, a várandós kismamák, az idősebb korúak és a légúti, illetve szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedők kevesebbet tartózkodjanak a szabadban, hogy a káros egészséghatásokat elkerüljék.

    (MTI)

    Módosítva: 2019.10.22 11:06, Megjelenés: 2019.10.22 11:06
   • Cikkajánló

    Herpesz

    Herpesz

    Szponzorált tartalom

    Hogyan terjed a herpesz? Hogyan előzhetjük meg a kialakulását?

    Hüvelyszárazság

    Hüvelyszárazság

    Szponzorált tartalom

    A szülés utáni hüvelyszárazság és hüvelyi irritáció okai.

    Müller Cecília: Nincs az a teszt, ami meggátolná a járvány terjedését

    Elmondta, még mindig a csoportos betegségek fázisában vagyunk: az ország egész területén egyenletesen oszlik el a fertőzöttek száma. Földrajzi gócpontok nincsenek, mondta, a kijárási korlátozások pedig meghozzák a hozzájuk fűzött reményeket.

    Koronavírus - Országos tisztifőorvos: a kijárási korlátozás be fogja váltani a hozzá fűzött reményeket

    A fertőzések számának emelkedése ellenére sem következett be a koronavírus-járvány robbanásszerű terjedése, ebben nagy szerepe van annak, hogy az emberek betartják a kijárási korlátozást - jelentette ki az országos tisztifőorvos az operatív törzs online sajtótájékoztatóján.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.