• Kevesebb vízi sérüléssel úsztuk meg a strandszezont

    Szerző: sonline.hu

    Eddig közel háromszáz esetben riasztották a gyermekmentőket a Balaton déli partján.

    Vasárnapig teljesítenek szolgálatot Balatonlellén azok az orvosok és mentősök, akik tizenkettedik szezonjukat kezdték meg az idén a Magyar Gyermekmentő Alapítvány közreműködésével. Hivatalosan június 15-től augusztus 25-éig végzik a mentéseket és vonulnak a balesetekhez Balatonlellén, és a város hatvan kilométeres körzetében.

    Hirdetés

    Jó hír, hogy nagymértékben csökkent a vízi balesetek száma. Allergiás rosszullétek, szívbetegségből fakadó problémák, közúti balesetek és napszúrás miatt riasztottak minket – mondta el Gesztes Éva, az alapítvány szakmai igazgatója.

    Eddig közel háromszáz esetben riasztották a gyermekmentőket a Balaton déli partján.

    (sonline.hu)

    Módosítva: 2019.08.28 11:05, Megjelenés: 2019.08.28 11:05
   • Cikkajánló

    Új típusú koronavírus

    Új típusú koronavírus

    MTI/Konzuli Szolgálat

    Nemzetközi szinten is magas az új típusú koronavírus veszélyessége.

    Gyógymasszázs

    Gyógymasszázs

    Dr. Bender Tamás

    Gyógymasszőr vagy gyógytornász végzi. Leginkább kiegészítő kezelésnek rendelik.

    Koronavírus: továbbra sincs magyar beteg

    Továbbra sincs magyar érintettje a Kínából kiinduló koronavírusnak - hangsúlyozta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

    ÉletMentő mobilalkalmazás

    Gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a mentőhívást a segítségre szorulók számára a mentők munkáját segítő és most elinduló ÉletMentő elnevezésű mobilapplikáció.

    Vízi balesetek megelőzése

    Hűsölés, szórakozás, kaland - nyáron a legnépszerűbb hely kétségkívül a vízpart. A forróságban időseket és fiatalokat egyaránt mágnesként vonz a víz, és van, aki még rossz idő esetén sem veszíti el lelkesedését.

    Balesetek a Balatonnál: Megerősített szolgálatban a mentők

    Idén nyáron is működik a Magyar Vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata, a BESZ. 13 Balaton-parti település 21 strandján segítenek az önkéntesek, emellett a vízimentők is dolgoznak, közreműködve a mentőkkel. Múlt péntek óta leginkább kagyló okozta vágás vagy horzsolás, valamint rovarcsípés miatt keresték fel őket a fürdőzők - tudtuk meg a vöröskereszt sajtósától.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.