• Kevesebb vízi sérüléssel úsztuk meg a strandszezont

    Szerző: sonline.hu

    Eddig közel háromszáz esetben riasztották a gyermekmentőket a Balaton déli partján.

    Vasárnapig teljesítenek szolgálatot Balatonlellén azok az orvosok és mentősök, akik tizenkettedik szezonjukat kezdték meg az idén a Magyar Gyermekmentő Alapítvány közreműködésével. Hivatalosan június 15-től augusztus 25-éig végzik a mentéseket és vonulnak a balesetekhez Balatonlellén, és a város hatvan kilométeres körzetében.

    Hirdetés

    Jó hír, hogy nagymértékben csökkent a vízi balesetek száma. Allergiás rosszullétek, szívbetegségből fakadó problémák, közúti balesetek és napszúrás miatt riasztottak minket – mondta el Gesztes Éva, az alapítvány szakmai igazgatója.

    Eddig közel háromszáz esetben riasztották a gyermekmentőket a Balaton déli partján.

    (sonline.hu)

    Módosítva: 2019.08.28 11:05, Megjelenés: 2019.08.28 11:05
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    A COPD és tünetei

    A COPD és tünetei

    Dr. Zsuga Judit

    A COPD a tüdőben lévő légutak tartós beszűkülésével (légúti szűkület) járó betegség.

    Vastag- és végbélszűrés

    Vastag- és végbélszűrés

    Kor Kontroll Társaság

    A vastag- és végbélrák megelőzésének, illetve szűrésének jelentősége.

    November 21-én senki ne gyújtson rá

    A magyar lakosság 27 százaléka vallja magát dohányosnak, és a dohányzás 10-15 évvel rövidíti meg az életet. Már csak pár nap van a "Ne gyújts rá!" világnapig.

    HIV és védőoltás: lehetetlen

    Hiába azonosították a HIV vírus újabb törzsét, védőoltást kifejleszteni gyakorlatilag lehetetlen, így a felfedezésnek csak tudományos jelentősége van - mondta Szlávik János, a Dél-Pesti Centrum Kórház infektológus főorvosa.

    Vízi balesetek megelőzése

    Hűsölés, szórakozás, kaland - nyáron a legnépszerűbb hely kétségkívül a vízpart. A forróságban időseket és fiatalokat egyaránt mágnesként vonz a víz, és van, aki még rossz idő esetén sem veszíti el lelkesedését.

    Balesetek a Balatonnál: Megerősített szolgálatban a mentők

    Idén nyáron is működik a Magyar Vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata, a BESZ. 13 Balaton-parti település 21 strandján segítenek az önkéntesek, emellett a vízimentők is dolgoznak, közreműködve a mentőkkel. Múlt péntek óta leginkább kagyló okozta vágás vagy horzsolás, valamint rovarcsípés miatt keresték fel őket a fürdőzők - tudtuk meg a vöröskereszt sajtósától.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.