Kórházi széfek: nem kell minden ágy mellé

Szerző: Független Hírügynökség

A kórházak menedzsmentjeire van bízva, hogy miként oldják meg a betegek vagyontárgyainak őrzését - mondta el a Független Hírügynökségnek Bálint Orsolya, az Egészségügyi Minisztérium sajtóreferense. A tárca szerint nem kell minden ágy mellé széf.

A körmendi kórházban minden betegnek van széfje, Szombathelyen azonban az áprilisi rendeletmódosítás után visszamondták az eredetileg 1100 értékmegőrzőre szóló rendelést, és csak 150-et vettek. Csukás Lajosné, a szombathelyi Markusovszky Kórház gazdasági igazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta: a most vásárolt széfeket osztályokon, elsősorban nővérállomásokon helyezik el, mert szerintük a beteg személyes tárgyainak a biztonságos őrzését kell biztosítaniuk és nem minden betegágy mellé kell széfet tenni. A szemészeti osztályon például egyetlen értékmegőrzőt szereltek fel.

A körmendi kórház minden ágyhoz vett egy széfet, ezeket a betegek szekrényeiben helyezték el. Németh Attila, a Batthyány-Strattmann László Kórház főigazgatója azt mondta, a rendelet erre kötelezi őket, szerinte, ahol nem így tettek, ott nem hajtották végre a jogszabály rendelkezését.

Az egészségügyi szolgáltatások nyújtásához szükséges szakmai minimumfeltételekről szóló egészségügyi minisztériumi rendelet eredeti és módosított szövege között egyetlen szó a különbség. Az eredeti szöveg úgy szól, hogy a kórházaknak biztosítani kell "minden beteg részére személyes használatú tárgyainak biztonságos őrzésére alkalmas, önálló széf elhelyezését ...".

A módosított szöveg szerint: a kórházaknak biztosítani kell "minden beteg részére személyes használatú tárgyainak biztonságos őrzésére alkalmas széf elhelyezését ..."

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Ajakherpesz és UV-sugárzás Ajakherpesz és UV-sugárzás

Mit tehet az UV-sugárzás jelentette kockázat csökkentése érdekében?

Mit mutat a szívultrahang? Mit mutat a szívultrahang?

A szívultrahang sok mindent képes megmutatni, de nem mindent.

Emberéleteket és ezermilliárdokat...

A COVID-19-világjárvány rádöbbentett bennünket, hogy mennyire fontos szerepet játszanak a naprakész egészségügyi adatok a népegészségügyi...

Viszlát járvány vagy nincs menekvés...

Nem tűnt el, de már látjuk a fényt a koronavírus alagútja végén. Mégsem tehetünk úgy, mintha nem forgatta volna fel az életünket, és állítólag...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.