Megtámadják a Hospinvest engedélyét

Szerző: Független Hírügynökség

Fellebbezni fognak Hospinvest ÁNTSZ-engedélye ellen az egri Markhot Ferenc Kórház dolgozói, vagy a város önkormányzata - jelentette be kedden Budapesten a kórház főorvosa és a Fidesz Heves megyei frakcióigazgatója.

Az ÁNTSZ politikai presszió áldozata lett azzal, hogy kiadta az engedélyt a Hospinvestnek a kórház működtetésére - mondta keddi sajtótájékoztatóján Herman István a Fidesz Heves megyei frakcióigazgatója. A helyi fideszes politikus szerint önös politikai érdekek szólnak amellett, hogy az egri kórház működtetését az Hospinvestnek adták.

Herman István hangsúlyozta: mivel a orvosok háromnegyede és a szakdolgozók fele még nem írta alá munkaszerződését, ezért ha a Hospinvest valóban elkezdi november 1-től üzemeltetni a Markhot Ferenc Kórházat, akkor az intézmény másnap összeomlik.

Misz Mihály a kórház főorvosa leszögezte: kedden délután összdolgozói értekezlet lesz a kórházban és várhatóan a sztrájk lehetősége is felmerül a tanácskozáson, hiszen lassan nincs több eszköz a dolgozók kezében. A múlt héten az intézmény dolgozóinak egy csoportja már kétórás figyelmeztető sztrájkot tartott a társaság miatt.

Az egri Hospinvest-sztori

Kapcsolódó cikkek

A szocialista többségű Heves megyei közgyűlés három pályázó közül választotta ki február végén a Hospinvestet az egri kórház üzemeltetésére. A két vesztes pályázó közül a fideszes többségű egri önkormányzat többször tiltakozott az ellen, hogy az intézmény üzemeltetését egy profitorientált cég végezze. Azzal vádolták a megyei önkormányzatot: a pályázatot úgy írták ki, hogy az kifejezetten a HospInvestnek legyen előnyös.

Szeptember közepén a Heves Megyei Bíróság jogerősen hatályon kívül helyezte a megyei közgyűlés határozatát, amely 20 évre a Hospinvestnek ítélte a kórház működtetési jogát.

A bíróság szerint ugyanis hiányos volt a pályázati dokumentáció. Mind a megyei önkormányzat, mind a Hospinvest vezetői úgy ítélték meg, hogy a bíróság döntése nem érinti a megye és a cég közötti szerződést, tehát az továbbra is érvényes. Hétfőn a cég azt közölte, hogy a Hospinvest megkapta az ÁNTSZ-től a működési engedélyt, így a napokon belül megkötendő finanszírozási szerződés után november elsejétől már a cég üzemelteti az egri Markhot Ferenc Kórházat.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Méhnyakrák Méhnyakrák

Az esetek több mint 90%-a HPV vírus hordozásával áll kapcsolatban.

Fogamzásgátlás Fogamzásgátlás

Melyek az ösztrogénmentes tabletta előnyei? (x)

Június 14-e a Véradók Világnapja

Aki vért ad, lehetőséget ad. Aki vért ad, életet ad. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére minden...

Az EMA listát tett közzé a...

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) listát tett közzé az Európai Unióban a koronavírus megelőzésére vagy kezelésére jóváhagyott vakcinákról...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.