Lakhatási pályázatot hirdetnek

Szerző: biroalapitvany.weebly.com

Az In Memoriam Dr. Biró Éva Alapítvány együttműködve a Magyar Rezidens Szövetséggel, a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezettel (ReSzaSz), valamint a Magyar Kórházszövetséggel pályázatot ír ki.

A hazai munkavállalásuk elősegítése érdekében egyes nehéz élethelyzetben lévő és/vagy szociálisan rászoruló szakorvosjelöltek (rezidensek) és diplomás egészségügyi dolgozók tartós – akár több évre szóló - vagy átmeneti jellegű lakhatásának biztosítása tíz fő elhelyezésére szolgáló ingatlanban.

Házasok, tartós párkapcsolatban lévők is pályázhatnak, erre három szoba áll rendelkezésre. Ezzel együtt fontos, hogy nem pusztán szobabérlést kínálnak, hanem együtt élő és együttműködő lakóközösséghez tartozás lehetőségét. Céljuk, hogy az otthonuktól távol lévő fiatalok jó minőségű életfeltételekhez jussanak, ami fizikai és egyben társas környezetet is jelent.

Mit biztosít az alapítvány?

A Libegő környékén, a XII. kerület Zugligeti úton található, 7szobás, 4 szintes, 4x-es komfort fokozatú ősfás 970 nm kerttel rendelkező ingatlant, szaunával, 9x4 méteres, fűthető kerti medencével. Földszinten tágas nappali, konyha és étkező, terasz kert kapcsolattal. A ház klímával ellátott.

Közlekedése: Széll Kálmán térről 5-10 perc, éjszakai járat is van.

Lakhatási költségek: az adott személyre eső rezsi és fenntartási költségek (25-35-45 eFt/fő/hó szobák nagyságtól, elhelyezkedésétől függően).

Mit vár el az alapítvány?

Olyanok jelentkezését várják, akik szívesen vállalják, hogy közösségben élnek, hogy osztoznak a közös terekben, örömökben, nehézségekben és a feladatokban is lakótársaikkal. A kisközösséget ez esetben úgy értelmezik, mint egy kibővített család, amelynek tagjai ismerik és támogatják egymást, szívesen töltenek együtt időt a mindennapokban és a szabad idejükben. Mit jelent ez a mindennapokban: feladatmegosztásokban (ház és kerttakarítás, vásárlás, szervezés, koordinálás, stb.) való részvétel, alkalmanként közös vacsora, játék, beszélgetés, kirándulás, grillezés, ünneplés.

Rendszeres időközönként közösségi, illetve nyílt napot tartanak, melyek a lakóközösség tagjainak aktív részvételével valósul meg.

A lakóközösségnek vannak kialakult szokásai, melyet egy házirendben rögzítettek. Kérik, hogy ezt mindenki ismerje meg még a jelentkezés előtt, mert ez adja az együtt élés alapjait. Ennek betartását kérik mindenkitől.

A házirend az alábbi linken olvasható.

Mint látható, a közösségvállalás fontos elvárás. Ezek megnyilvánulási felületeinek tekintik a mások iránti érdeklődést, a segítőkészséget a közösségi feladatokban, a közös események szervezésében való részvételt, a figyelmes együttélést, a türelmet és a nyílt kommunikációt egymás, valamint az alapítvány felé.

„Itt csak az van egyedül, akinek erre épp igénye van”

Írásos jelentkezés formai és tartalmi követelményei

  • személyes adatok (név, lakcím, születési hely és idő, édesanyja születési neve)
  • fényképes önéletrajz, jelenlegi munkahely
  • egyetemi évei alatt végzett kutatómunka
  • tudományos/szociális/egészségügyi profilú szervezetben végzett önkéntes feladatvállalás
  • nehéz élethelyzet (anyagi/családi/szociális helyzet, egészségi probléma stb.) bemutatása
  • hogyan képzeli el a kisközösségi formában való együttélést
  • lakott-e korábban kortárs közösségben
  • mit gondol, mi nehezíti leginkább egy lakóközösség életét
  • egyedül vagy párban jelentkezik
  • nyilatkozat a pályázatban kiírt feltételek elfogadásáról

Pályázat beadásának módja: online

Beadási határidő: 2019. március 31.

Benyújtási cím: [email protected] / 06-20-3988-753

Honlap: biroalapitvany.weebly.com

Facebook: facebook.com/biroalapitvany

Pályázat elbírálásának módja

Írásos jelentkezés és személyes meghallgatás alapján dönt a Kuratórium.

Személyes meghallgatás időpontja: 2019. április 5-6-7. előzetes egyeztetés alapján

Pályázat elbírálásának határideje: 2019. április 29.

(Biró Alapítvány)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Egészségügy Egészségügy

Zárva lesznek pénteken a szak- és háziorvosi rendelők, gyógyszertárak.

HPV és méhnyakrák HPV és méhnyakrák

Hazánkban több, mint 1500 új esetet észlelnek évente.

Június 14-e a Véradók Világnapja

Aki vért ad, lehetőséget ad. Aki vért ad, életet ad. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére minden...

Az EMA listát tett közzé a...

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) listát tett közzé az Európai Unióban a koronavírus megelőzésére vagy kezelésére jóváhagyott vakcinákról...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.