Szívünk Napja a Városligetben

Szerző: Független Hírügynökség

Ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadással, szórakoztató programokkal várja az érdeklődőket vasárnap a Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány a Városligetben, Budapesten.

A Szívünk Napja nevű rendezvényen a szív- és érrendszeri betegségekre, valamint azok megelőzésére akarják felhívni a figyelmet. A Szív Világnapján minden évben a szervezők egy bizonyos téma köré csoportosítják a rendezvényeket - ebben az évben a jelmondat: "Ismerje meg kockázatát!".

Linkajánló

A magyarok több mint fele valamilyen szív- és érrendszeri betegségben hal meg. Csaknem 2,5 millió ember szenved magas vérnyomásban, 1 millióan cukorbetegek, a lakosság fele túlsúlyos.

Az uniós átlaghoz képest itthon jóval többen dohányoznak, és fogyasztanak alkoholt, ugyanakkor sokkal kevesebb zöldséget és gyümölcsöt esznek az emberek, illetve jóval kevesebbet mozognak.

Ezek az okok felelősek a szív- és érrendszeri halálozások csaknem 80 százalékáért. A kardiológusok és a Szívalapítvány munkatársai ezért tartják nagyon fontosnak a megelőzést, a rizikófaktorok bemutatását illetve a felvilágosítást.

Szűrések és tanácsadás

A Városligetben ingyenes vérnyomás-, vércukorszint-, koleszterinszint-, haskörfogat- és testsúlymérés, valamint a magasvérnyomás-betegséggel kapcsolatos tanácsadás várja az érdeklődőket vasárnap.

A szűréseken és tanácsadáson kívül a látogatók megismerhetik az újraélesztés technikáját, szakembertől kaphatnak segítséget azok, akik le szeretnének szokni a dohányzásról, egészségesebben táplálkoznának, és a számukra megfelelő sportot keresik.

A részvevőket és a gyermekeket ismert tévés személyiségek, énekesek, zenészek szórakoztatják.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Elkerülhetetlen a digitalizáció a...

A gyógyszeripar digitális transzformációja vitathatatlanul az egyik legizgalmasabb és a legnagyobb érdeklődésre számot tartó téma az automatizáció...

HPV elleni védőoltás: sikerülhet...

Miért fontos foglalkozni a HPV-vel, hogyan érinti a serdülő lányokat és fiúkat? Milyen oltás adható a Nemzeti Immunizációs Programban és hogy néz...

Kevesebb halálozás, mellékhatás...

Egy preventív céllal is szedhető vérnyomáscsökkentő gyógyszer segítségével elkerülhető minden ötödik szív- és érrendszeri esemény (például...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.