Dönt az Alkotmánybíróság a kórháztörvényről

Szerző: Független Hírügynökség

Kedden délelőtt hirdeti ki nyilvánosan az Alkotmánybíróság a kórháztörvény egyes rendelkezéseinek alkotmányosságával kapcsolatos határozatát. Az egészségügyi ellátórendszer fejlesztéséről szóló, azaz a kórháztörvény miatt még tavaly januárban fordult a taláros testülethez az MDF.

A párt akkor ugyanis azt állította, hogy a 2006. december 18-án elfogadott jogszabály nem csak a szakmának, hanem az embereknek is komoly károkat okozhat: a 16 ezer aktív kórházi ágy megszüntetésével olyan mértékben romlanak az egészségügyi ellátás feltételei, hogy az már az egészséghez való alkotmányos emberi jogot veszélyezteti.

Az MDF szerint a kormány ezen kívül abban is hibázott, hogy a törvény elfogadása után mindössze 10 nappal hatályba is léptette azt. Ráadásul a szakmai egyeztetések elhagyásával is megsértette a jogalkotásról szóló törvényt.

Az MDF korábban azt közölte, hogy azt szeretné, ha a törvény visszavonása után a kormány leülne tárgyalni a szakmai és civil szervezetekkel és ezt követően egy konszenzusos új javaslatot fogadna el a parlament.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A változékony időjárás hatásai A változékony időjárás hatásai

Fronthatások, nyári meleg - Minden korosztály szervezetének megterhelő.

Utazás tömegközlekedéssel Utazás tömegközlekedéssel

Hogyan maradjon fitt hosszú utazáskor buszon vagy vonaton?

Június 14-e a Véradók Világnapja

Aki vért ad, lehetőséget ad. Aki vért ad, életet ad. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére minden...

Az EMA listát tett közzé a...

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) listát tett közzé az Európai Unióban a koronavírus megelőzésére vagy kezelésére jóváhagyott vakcinákról...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.