• Életmentés pénz nélkül, szerelemből?

    Szerző: Független Hírügynökség

    Két hónap alatt sem tudott megegyezni az Országos Mentőszolgálat a dolgozóival, hogy mikor és hogyan fizeti ki a nekik járó 1,6 milliárd forintnyi, öt évre visszamenő elmaradt juttatást.

    Takács Zoltán korábbi főigazgató a bíróság szerint jogszerűtlenül bontotta fel a dolgozók kollektív szerződését, ami miatt több juttatástól elestek a mentősök. Ezt a pénzt vissza kell fizetni, de az OMSZ szerint még nem számolták ki, kinek mennyi pénz jár az 1,6 milliárdból.

    Hirdetés

    A nyilatkozó egyik mentős szerint elvárják a szakmai színvonalat, de a munkafeltételek nem mindig biztosítottak. Otthon kel mosatniuk a munkaruhát, néha gumikesztyűre sem telik, a fizetések alacsonyak. Nemrég egy alapítvány 180 millió forintot ajánlott fel munkaruhára az OMSZ-nek.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.09.23 09:08
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mellhártyagyulladás

    Mellhártyagyulladás

    Dr. Brugós László

    A betegség tünetei a fájdalmon és nehézlégzésen kívül lehet a láz.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Betegszállítás és betegmentés: ki, mikor hívhatja?

    Amennyiben a betegszállítást nem az orvos rendeli, a szolgáltatónak tájékoztatnia kell a szállítást kérőt a várható költségekről. A betegmentés mindenkit megillet, például baleset esetén. 112 és 104 - érdemes megjegyezni ezeket a telefonszámokat!

    Országos defibrillátor-adatbázist készít a mentőszolgálat

    Mobiltelefonon is megjeleníthető országos adatbázist készít a nyilvános, közforgalmú helyeken elhelyezett félautomata defibrillátorokról az Országos Mentőszolgálat.

    Szív City néven életmentést segítő mobilapplikációt mutatott be az OMSZ

    Szív City elnevezéssel az életmentést segítő mobilapplikációt mutatott be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kedden sajtótájékoztató keretében, Budapesten.

    Ötszázötvenen vesznek részt a vizes vb egészségügyi biztosításában

    Az Országos Mentőszolgálaton és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatán kívül 550 fős egészségügyi személyzet lesz jelen a 17. FINA Világbajnokság versenyhelyszínein.

    Munkába állnak a mentőmotorosok

    Április 1-től a mentőmotorosok is munkába állnak az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ).

    Több mint 1 millióan látták már az Országos Mentőszolgálat Alapítvány újraélesztési kisfilmjét

    Két és fél hónapja debütált az Országos Mentőszolgálat Alapítvány Tartsd életben! kampányfilmje, a laikus újraélesztési ismeretek minél szélesebb körű elterjesztése céljából.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.