Magyar orvost töröltek a brit nyilvántartásból

Szerző: Független Hírügynökség

Hibás diagnózisokat adott egy magyar orvos Nagy-Britanniában, ezért törölték a szigetország orvosi nyilvántartásából- olvasható egy walesi internetes hírportálon. A walesonline információi szerint a 40 éves doktor tavaly 5 hónapon át dolgozott Llanelli városában a Fülöp Herceg Kórházban.

Mint utóbb kiderült: több esetben is súlyosan félrediagnosztizálta a betegeket. Egy 29 éves nőnél, aki növekvő és viszkető anyajegye miatt kereste föl a rendelőt, melanómát, azaz bőrrákot állapított meg. Később kiderült, hogy szó sincs ilyesmiről. Más esetekben pedig a rosszindulatú daganatot nem vette észre.

A brit Orvosi Tanács (angol rövidítéssel GMC) utólag átnézte az orvos minden korábbi diagnózisát. A doktor az öt hónap alatt csaknem 1300 beteget vizsgált meg, ezek közül 43 esetben "aggályosnak" nevezte a GMC az eredményeket.

Ezeket a betegeket visszahívták újabb ellenőrzésre a kórházba. Sőt: külön segélyvonalat helyeztek üzembe, hogy a betegek, akiknek kétségeik vannak a magyar orvos korábbi diagnózisának helyességével, információt kaphassanak.

A walesi hírportál megpróbálta elérni a doktort, de ez nem sikerült neki.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.