• 8 milliárd forint kórházfejlesztésre

    Szerző: Független Hírügynökség

    Két kórház összesen 8,3 milliárd forint uniós támogatásból újíthatja meg ellátását - jelentette be a kormányszóvivő csütörtökön, Budapesten. a kormány szerdai ülésén döntött az Országos Onkológiai Intézet és a váci Jávorszky Ödön Kórház kiemelt projektjeinek támogatásáról.

    Székely Tamás egészségügyi miniszter elmondta: az Onkológiai Intézetben 2010 végére 6 milliárd forintból új diagnosztikai és ambuláns épület, illetve sebészeti tömb épül. Ezzel a kórház betegellátása 70 százalékkal növekedhet, illetve uniós színvonalú onkológiai centrum jöhet létre.

    Hirdetés

    A váci kórházban 2,3 milliárd forintból szintén 2010 végére kórtermeket újítanak fel, energiatakarékossági átalakításokat végeznek, illetve úgynevezett mátrix osztályokat hoznak lére, ahol a kapcsolódó osztályok egymáshoz közel helyezkednek el.

    Székely Tamás hozzátette: a szaktárca hamarosan kiírja a vidéki onkológiai centrumok létrehozásáról szóló, összesen 14 milliárd forintos pályázatot is.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.09.21 10:06
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fogzás és fogápolás

    Fogzás és fogápolás

    Dr. Szendrey Gábor

    A fogzás megviseli a csecsemőket. Mit tehet a szülő és mit ne tegyen?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Sánta Edit: Izgalmassá teszi a munkámat, hogy újabb és újabb molekuláris vizsgálatokat vezetnek be

    A napokban részt vettem egy betegtalálkozón, ahol azt kérdeztük a résztvevőktől, mi jut eszükbe a patológusról, a patológiáról. Sajnálatos módon kevesen mondták azt, hogy a patológus munkája kapcsolatban van a szövettannal is - mondja Sánta Edit, aki 14. éve dolgozik szakasszisztensként az Országos Onkológiai Intézet Sebészeti és Molekuláris Patológiai Osztályán. Mivel foglalkozik? Mi a kihívás a munkájában? Erre kerestük a választ.

    Műtüdő alkalmazásával három világszínvonalú onkológiai műtét Budapesten

    Az utóbbi hetekben három olyan műtétet hajtott végre az Országos Onkológiai Intézet Mellkassebészeti Osztálya, amelyek nemzetközi viszonylatban is ritkaságnak számítanak.

    Interjú Prof. Dr. Kásler Miklóssal

    Az Országos Onkológiai Intézet hazánk onkológiai módszertani, szervezési, rákmegelőző, oktató, gyógyító, tudományos központja, amelynek immár 22 éve főigazgatója Prof. Dr. Kásler Miklós, aki Sárvárról származik.

    Ne halogassa az orvoshoz fordulást!

    Az egészségügyet érheti sok kritika, ám ez nem változtat azon: az orvosok csak azokon tudnak segíteni, akik elmennek hozzájuk szűrésekre, illetve egy-egy panaszuk kivizsgáltatásával nem várnak hónapokat, éveket

    Huszonöt kilogrammos daganatot távolítottak el egy nő testéből

    Egy 25 kilogrammos petefészek-daganatot távolítottak el sikeresen egy nő testéből az Országos Onkológiai Intézetben.

    Csökkenhet a sugárterápiára várók előjegyzési ideje az onkológiai intézetben

    Egy új berendezésnek köszönhetően csökkenhet a sugárterápiára várók előjegyzési ideje az Országos Onkológiai Intézetben (OOI).

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.