• Értetlenül áll az orvosi kamara kérései előtt

    Szerző: Független Hírügynökség

    Értetlenül áll az Egészségügyi Minisztérium a Magyar Orvosi Kamara kérése előtt, hogy jövő januártól minimálisan 30 százalékkal emeljék az orvosok fizetését. A minisztérium meglátása szerint a kérdés megoldása nemcsak a pénzen múlik.

    Az egészségügyi tárca emlékeztet, hogy Székely Tamás miniszter programja külön kiemelt fejezetben foglalkozik az ágazat humánerőforrás területével, hiszen egyre növekvő gond a szakemberek biztosítása. Ezért uniós forrásokból összesen egymilliárd forint támogatással már kialakítottak egy humán-erőforrás monitoring rendszert, ami segít a szükséges fejlesztési és szervezési döntések meghozatalában.

    A minisztérium meglátása szerint azonban a kérdés megoldása nemcsak a pénzen múlik. Ezért tartalmazza a tárcavezető programja a szakképzés teljes felülvizsgálatát és a továbbképzési rendszer folyamatos fejlesztését. A közlemény hangsúlyozza, hogy továbbképzések támogatására jövő hónapban 2,8 milliárd forint keretösszegű pályázatot írnak ki a közfinanszírozott ellátást nyújtó szolgáltatók részére, amelyet 700 millió forintos képzésfejlesztési, módszertani fejlesztési célú pályázat egészít ki.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Emellett az ágazati foglalkoztatás támogatására, kiemelten a hiányszakmák körében háziorvosi és otthonápolási szolgálatok, járó és fekvőbeteg szakellátó intézmények részére foglalkoztatási célú, 3,034 milliárd forint összegű pályázat társadalmi egyeztetése zajlott le nemrégiben, a pályázat októberben megjelenik.

    A Magyar Orvosi Kamara vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy az orvosok minimálisan 30 százalékos béremelését kéri jövő év január elsejétől a kamara Területi Szerveinek Tanácsa. Emellett Éger István szerint törvényt is kell alkotni arról, hogy milyen ütemezésben garantálja a mindenkori kormány a fizetések felzárkóztatását az uniós átlaghoz.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.09.19 09:24
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Diabétesz gyermekeknél

    Diabétesz gyermekeknél

    Dr. Horváth Balázs

    Gyermekkorban többnyire az 1-es típus alakul ki, de a 2-es is egyre gyakoribb.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Álorvos ellen emelt vádat a hevesi ügyészség

    Kuruzslás és közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a Hevesi Járási Ügyészség egy nő ellen, aki négy és fél éven át kezelt betegeket Egerben és Tiszanánán - tájékoztatta a Heves megyei főügyész kedden az MTI-t.

    Ne halogassa az orvoshoz fordulást!

    Az egészségügyet érheti sok kritika, ám ez nem változtat azon: az orvosok csak azokon tudnak segíteni, akik elmennek hozzájuk szűrésekre, illetve egy-egy panaszuk kivizsgáltatásával nem várnak hónapokat, éveket

    Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke: kiszámíthatóságot várunk el a kormányzattól

    Az eredménytelenség következményeként jelenik meg a folyamatos kritikánk - mondta dr. Éger István. A Magyar Orvosi Kamara elnökét az ágazat problematikájáról, a bérrendezésről, az orvoshiányról, valamint a kamara érdekérvényesítő szerepéről kérdeztük.

    MAOOSZ: A vadhajtásokat le kell vágni!

    Maguk alatt vágják a fát a magánorvosok azzal, hogy felhívták a döntéshozók figyelmét a szektorban előforduló etikátlan reklámokra? A hirdetési anomáliákra való figyelemfelhívás ugyanis jelentősen csökkentheti a szektor szereplőinek marketinglehetőségeit. Dr. Kovács János szerint szó sincs erről, bármely szakma vadhajtásainak levágása a szakma érdeke is.

    Magyar Orvosi Kamara: a rezidensrendelet visszavonása szükséges

    A rezidensképzésről szóló rendelet visszavonását kéri a Magyar Orvosi Kamara a szaktárcától. A testület egyben arra is felhívja a kormány figyelmét, hogy olyan helyzet megteremtése szükséges, amelyben a kórházak érdekeltek és képesek lennének alkalmazni a szakorvosképzésben résztvevőket.

    Ápolók - Mégis jön a licence-vizsga?

    Székely Tamás megerősítette, továbbra is az az álláspontja, hogy mindenki olyan tevékenységet végezzen, amire a képzettsége van.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.