• Lesz korbácsrendelet, de csak januártól

    Szerző: Független Hírügynökség

    A szakminisztérium elkészítette a korbácsrendelet néven ismert szabályozás módosítását - ismerte el újságírói kérdésre csütörtökön Székely Tamás. Az egészségügyi miniszter azt ugyanakkor cáfolta, hogy októbertől lépne életbe: mint mondta a jogszabály januártól lép hatályba.

    Székely Tamás megerősítette azt a csütörtöki lapértesülést, amely szerint a jövőben azoknak az orvosoknak, akik egy előre meghatározott értéknél rendszeresen drágábban írnak fel gyógyszereket, továbbképzésen kell részt venniük. A tárcavezető hangsúlyozta: ez az érték az adott orvos álltal felírt összes gyógyszer átlagos napi terápiás költsége lesz és ezeket az OEP november közepére összegzi.

    Hirdetés

    A miniszter elmondta: minden bizonnyal lesz tiltakozás az új rendelettel szemben, azonban szerinte azzal, hogy a korábbi szankcionálás helyett oktatásra váltották a következményt, illetve, hogy jó előre láthatóak lesznek a teljesítendő értékek, azzal "talán kisebbek lesznek az ellenérzések, mint a rendelet korábbi verzióival szemben."

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A szabályozás még az előző egészségügyi miniszter idejében született, és korbácsrendeletként került be a köztudatba. Korábban ezt az orvosok, a betegszervezetek és a gyógyszercégek is keményen bírálták, így nem is vezették be.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.09.18 15:18
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Tüdőtályog

    Tüdőtályog

    Dr. Brugós László

    A tüdőtályog általában szövődményként jelenik meg. Okok, tünetek és kezelés.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Jár-e egészségügyi ellátás munkanélküliség esetén?

    Azoknak az embereknek, akik bejelentett munkaviszonnyal rendelkeznek hazánkban, nincs gondjuk az egészségügyi járulék önálló fizetésére, mivel a munkaadó a havi bruttó fizetésből jogszerűen levonja azt. Nem történik ez másként akkor sem, ha valaki munkanélkülivé válik. Ebben az esetben, bizonyos ideig és feltételek mellett, az egészségügyi ellátás jogosultsága érvényes marad.

    Ne halogassa az orvoshoz fordulást!

    Az egészségügyet érheti sok kritika, ám ez nem változtat azon: az orvosok csak azokon tudnak segíteni, akik elmennek hozzájuk szűrésekre, illetve egy-egy panaszuk kivizsgáltatásával nem várnak hónapokat, éveket

    Árverseny a kombinációs készítmények körében

    Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) árversenyt indított a több hatóanyagot tartalmazó kombinációs készítmények körében is; ennek hatására bizonyos készítmények olcsóbbá válhatnak a jövőben - közölte az OEP hétfőn az MTI-vel.

    Ápolók - Mégis jön a licence-vizsga?

    Székely Tamás megerősítette, továbbra is az az álláspontja, hogy mindenki olyan tevékenységet végezzen, amire a képzettsége van.

    Ápolók és licence-vizsga

    Székely Tamás beszámolt egy licence-vizsgával kapcsolatos jogszabályról is, amellyel jelenleg foglalkozik az Európai Unió: e szerint a szakdolgozók tehetnének egy licence-vizsgát azokra a tevékenységekre, amelyek az orvosi kategóriába tartoznak.

    H1N1 - Székely Tamás beoltatta magát

    A újinfluenzavírus elleni védőoltást az Egészségügyi Minisztérium foglalkozás-egészségügyi orvosa adta be a tárcavezetőnek a minisztériumban, miután Székely Tamás egy budapesti patikában megvásárolta az oltóanyagot.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.