Életmentő műszerek egy végrehajtótól

Szerző: Független Hírügynökség

Harmadik alkalommal adományozott defibrillátort egy salgótarjáni végrehajtó a Palóc Mentőalapítványnak. Ezzel a városi mentőállomás összes gépjárművét felszerelhették az életmentő műszerrel.

Németh Gábor, a Palóc Mentőalapítvány elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: főtámogatójukká lépett elő Fülöp Nándor bírósági végrehajtó, aki az elmúlt két évben több mint kétmillió forint adománnyal segítette a sürgősségi betegellátást a nógrádi megyeszékhelyen.

Szerdán szerelték be az egyik mentőbe legutóbbi adományát, egy 750 ezer forintért vásárolt, félautomata defibrillátort, amelyhez EKG-készülék is tartozik. Ezzel nem csak az életmentő beavatkozást tudják elvégezni, de amíg a beteg kórházba kerül, az állapotát a műszer segítségével is nyomon tudják követni.

Az adakozó végrehajtó a Független Hírügynökségnek azt mondta, szeretne azon a közképen változtatni, miszerint "a végrehajtó csak visz". A salgótarjáni öt mentőautót az esetkocsi és a kiemelt mentőjármű kivételével az általa vásárolt defibrillátorokkal szerelték fel.

Az újraélesztő berendezéseken túl a mentők gyors célbajutását segítő GPS-ekre, felsővégtag-rögzítő vákuumos betegrögzítőkre, valamint a lopások miatt a mentőautók központi zárasra cseréléséhez keresnek a jövőben támogatókat - mondta el még a Palóc Mentőalapítvány elnöke.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Miért érdemes oltakozni influenza...

A szövődményes influenza súlyos, esetenként halálos kockázatú betegség? A kérdésre Dr. med habil Mészner Zsófia járványügyi szakember...

Műanyag kupak: neked apró szemét...

Szinte nincs olyan munkahely, iskola vagy óvoda az országban, ahol ne gyűjtenének műanyag kupakokat. Általában pedig nem is az osztálypénz...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.