• Életmentő műszerek egy végrehajtótól

    Szerző: Független Hírügynökség

    Harmadik alkalommal adományozott defibrillátort egy salgótarjáni végrehajtó a Palóc Mentőalapítványnak. Ezzel a városi mentőállomás összes gépjárművét felszerelhették az életmentő műszerrel.

    Németh Gábor, a Palóc Mentőalapítvány elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: főtámogatójukká lépett elő Fülöp Nándor bírósági végrehajtó, aki az elmúlt két évben több mint kétmillió forint adománnyal segítette a sürgősségi betegellátást a nógrádi megyeszékhelyen.

    Szerdán szerelték be az egyik mentőbe legutóbbi adományát, egy 750 ezer forintért vásárolt, félautomata defibrillátort, amelyhez EKG-készülék is tartozik. Ezzel nem csak az életmentő beavatkozást tudják elvégezni, de amíg a beteg kórházba kerül, az állapotát a műszer segítségével is nyomon tudják követni.

    Hirdetés

    Az adakozó végrehajtó a Független Hírügynökségnek azt mondta, szeretne azon a közképen változtatni, miszerint "a végrehajtó csak visz". A salgótarjáni öt mentőautót az esetkocsi és a kiemelt mentőjármű kivételével az általa vásárolt defibrillátorokkal szerelték fel.

    Az újraélesztő berendezéseken túl a mentők gyors célbajutását segítő GPS-ekre, felsővégtag-rögzítő vákuumos betegrögzítőkre, valamint a lopások miatt a mentőautók központi zárasra cseréléséhez keresnek a jövőben támogatókat - mondta el még a Palóc Mentőalapítvány elnöke.

    (FH)

    Módosítva: 2008.09.17 11:28, Megjelenés: 2008.09.17 11:28
   • Cikkajánló

    Hüvelyfolyás terhesen?

    Hüvelyfolyás terhesen?

    Szponzorált tartalom

    Vegyük komolyan! A leendő anyukának a saját egészségére is fokozottan figyelnie kell! (x)

    Korai menopauza

    Korai menopauza

    Cs. K., fordító

    Mik a tünetei? Hogyan diagnosztizálják? Mire számíthat? Hogyan kezelhető?

    Országos tisztifőorvos: elkezdődött a célzott tesztelés Magyarországon

    Elkezdődött a célzott tesztelés Magyarországon is, ez elsősorban azokat a csoportokat és közösségeket érinti, akiknél felmerülhet a fertőződés esélye - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

    Ismét jön az idősek vásárlási idősávja

    Orbán Viktor a Facebookon jelentette be, hogy ismét jön az idősek vásárlási idősávja.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.