Életmentő műszerek egy végrehajtótól

Szerző: Független Hírügynökség

Harmadik alkalommal adományozott defibrillátort egy salgótarjáni végrehajtó a Palóc Mentőalapítványnak. Ezzel a városi mentőállomás összes gépjárművét felszerelhették az életmentő műszerrel.

Németh Gábor, a Palóc Mentőalapítvány elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: főtámogatójukká lépett elő Fülöp Nándor bírósági végrehajtó, aki az elmúlt két évben több mint kétmillió forint adománnyal segítette a sürgősségi betegellátást a nógrádi megyeszékhelyen.

Szerdán szerelték be az egyik mentőbe legutóbbi adományát, egy 750 ezer forintért vásárolt, félautomata defibrillátort, amelyhez EKG-készülék is tartozik. Ezzel nem csak az életmentő beavatkozást tudják elvégezni, de amíg a beteg kórházba kerül, az állapotát a műszer segítségével is nyomon tudják követni.

Az adakozó végrehajtó a Független Hírügynökségnek azt mondta, szeretne azon a közképen változtatni, miszerint "a végrehajtó csak visz". A salgótarjáni öt mentőautót az esetkocsi és a kiemelt mentőjármű kivételével az általa vásárolt defibrillátorokkal szerelték fel.

Az újraélesztő berendezéseken túl a mentők gyors célbajutását segítő GPS-ekre, felsővégtag-rögzítő vákuumos betegrögzítőkre, valamint a lopások miatt a mentőautók központi zárasra cseréléséhez keresnek a jövőben támogatókat - mondta el még a Palóc Mentőalapítvány elnöke.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A Semmelweis Egyetemen kapta meg az...

Jól van és elhagyhatta a Semmelweis Egyetem intenzív osztályát az egyéves, gerincvelői izomsorvadásban (SMA) szenvedő Lili, aki az intézmény II....

Nyirokérnövekedést serkentő...

A Semmelweis Egyetem kutatói - nemzetközi együttműködésben - olyan mRNS alapú rendszert dolgoztak ki, amellyel szervspecifikus nyirokérnövekedés...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.