Orvoshiány miatt megszűnhet a reumatológia

Szerző: Független Hírügynökség

Orvoshiány miatt megszűnhet a reumatológia szakrendelés a dunaújvárosi kórházban. Ha október elsejéig nem talál más megoldást az intézmény, naponta nyolcvan, kilencven betegnek kell más városba utazni a gyógyításért.

A kórházban két szakrendelés működött. Egy szakorvos elköltözik a városból, egy megbetegedett, és egy orvos meghosszabbította a GYES-ét. Számos helyen, kiemelt bért ígérve próbáltak szakorvosokat megnyerni az állások betöltésére, de az országos orvoshiány miatt nem találtak jelentkezőt. Álláshirdetéseik folyamatosan megjelennek a médiában.

A helyzet megoldásához felvették a kapcsolatot a Fejér megyei szakfelügyelővel, akinek visszajelzésére várnak - tette közzé közleményben Máté-Kasza László, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója.

A legközelebbi szakrendelés Székesfehérváron van. Arra a kérdésre vár választ a kórház, hogy tudnak-e szakembert küldeni számukra, vagy el tudják-e látni a betegeket.

A két szakrendelésre Dunaújvárosban eddig másfél hónapos előjegyzés után naponta 40-45 embert tudtak fogadni.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

COVID-19 COVID-19

Mi történik, ha az oltás két dózisa között alakul ki?

Ügyeleti rend lesz a hosszú...

Április 2-án, nagypénteken, április 4-én, húsvétvasárnap és április 5-én, húsvéthétfőn kizárólag az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.