• Megrendezik a világ első online Nemzetközi Diagnosztikai Bajnokságát

    Szerző: Insimu.com

    A verseny során az orvostanhallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy összehasonlítsák klinikai tudásukat és diagnosztikus képességeiket - ugyanazokat a virtuális betegeket kell legpontosabban, szakmailag megfelelő, de költség- és időhatékony módon diagnosztizálniuk.

    Az InSimu 2 évvel ezelőtt kezdte el megalkotni az InSimu Patient alkalmazást azzal a céllal, hogy az orvostanhallgatóknak egy olyan virtuális teret teremtsenek, ahol virtuális betegeken biztonságosan gyakorolhatják a klinikai diagnosztikus munkát bárhol, bármikor, akár önállóan is. A valóságban azonban a pontos diagnózishoz elengedhetetlen a magas szintű csapatmunka a nővérekkel, más osztályon dolgozó kollégákkal, és természetesen magával a beteggel is.

    Hirdetés

    Az alkalmazás 2018. januári piaci megjelenése óta több, mint 16.000 letöltést ért el világszerte

    A lefedett betegségek száma folyamatosan bővül, valamint új funkciók is megjelentek - a napi és tematikus kihívások (pl.: a Vese Világnapja vagy a Szívritmus Világhete alkalmából összeállított izgalmas diagnosztikai feladatok) mellett immár különböző szakirányokat is lehet választani az appban. Az elmúlt hónapokban számos diagnosztikai versenyt szerveztek: Debrecenben, Pécsett, valamint legutóbb Bulgáriában, ahol az orvostanhallgatók csapatai az InSimu Patient app segítségével élőben mérték össze a tudásukat.

    A debreceni Országos Egészségnevelői Tréning keretében szervezett InSimu Diagnosztikai Verseny pillanatképe

    Idén nyáron az InSimu és az IFMSA közösen megrendezi a világ első Nemzetközi Diagnosztikai Bajnokságát, amelynek fő célja, hogy elősegítse a diagnosztikus munka gyakorlását, csapatmunkát és a közös gondolkozást; három fős csapatok a világ minden tájáról fognak egymás ellen versenyezni az ingyenes, online zajló világméretű esemény keretei közt.

    Természetesen egy verseny sem teljes nyeremények nélkül. A következő díjakat fogják kiosztani a legjobb diagnoszta csapat minden tagjának:

    Fődíj:

    • A VILÁG LEGJOBB DIAGNOSZTÁJA címe

    • 3M™ Littmann® Master Cardiology™ Fonendoszkóp

    • InSimu Patient Lifelong Premium Előfizetés

    • Exkluzív IFMSA-InSimu kapucnis pulóver a Világ Legjobb Diagnosztája címmel

    További nyeremények:

    További 1-12 hónapos InSimu Patient Prémium előfizetéseket, valamint a Diagnosztika Bajnoka címmel ellátott exkluzív IFMSA-InSimu kapucnis pulóvert és IFMSA pólót nyerhetnek a résztvevők.

    A szervezők szeretnék, ha a Bajnokság egy életre szóló élmény lenne a jövő orvosai számára, amely karrierjük alatt elkíséri majd őket és emlékeztetni fogja őket arra, amit a verseny is képvisel: Ha gyorsan akarsz haladni, menj egyedül. Ha messzire akarsz eljutni, menjetek együtt.
    (Afrikai közmondás)

    A csapatok a verseny honlapján tudnak jelentkezni 2018. július 13-ig.

    További információ és jelentkezés a verseny honlapján, valamint a Facebook esemény leírásában.

    (insimu.com)

    Legutóbb frissült: 2018.06.22 16:07
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Új betegazonosító rendszer

    A betegbiztonság növelése érdekében korszerű higiéniás eszközöket is beszereztek a keszthelyi és a hévízi kórházban.

    Baktérium okozta a tömeges megbetegedéseket

    Az első vizsgálati eredmények alapján Campylobacter nevű baktérium okozta a hányással, hasmenéssel, magas lázzal járó tömeges megbetegedéseket Domoszlón és Kisnánán.

    Kardióösvényt alakítottak ki a Normafán

    A Budapest XII. kerületében található túraútvonal elsősorban szív- és érrendszeri vagy magasvérnyomás-betegséggel élők, valamint cukorbetegek számára készült, de egészséges embereknek is ajánlják betegségmegelőzés vagy állapotfelmérés céljából.

    Kivonták a Calcium-Sandoz pezsgőtablettát

    Kiegészítve korábbi határozatát, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet valamennyi, jelenleg gyógyszertárban, gyógyszertáron kívüli gyógyszerforgalmazásban és gyógyszer-nagykereskedelmi raktárban lévő Calcium-Sandoz pezsgőtabletta forgalmazását megtiltja, végleg kivonja a forgalomból.

    A mióma diagnosztizálása

    A méh simaizomzatából kiinduló jóindulatú daganat, a mióma az egyik leggyakoribb elváltozás a reproduktív korban levő nők körében. Hogyan állítható fel a diagnózis?

    A Parkinson-kór diagnosztizálása és kezelési lehetőségei

    A Parkinson-kórban szenvedő betegek a kezelés kezdetén általában drámai javulást mutatnak. Később a gyógyszerek hatása csökken, amely csak egy ideig ellensúlyozható az adagok emelésével és új gyógyszerek bevezetésével - számos más módszert is segítségül kell hívni.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.