Feketén adják-veszik az ágyakat

Szerző: Független Hírügynökség

Feketén adják-veszik egymás között a kórházak a gyógyítási kapacitásokat a biztosítótól járó díj 20-30 százalékáért - értesült a Világgazdaság. A teljesítményvolumen-korlátot ki nem használók attól tartanak, hogy a biztosító lecsökkenti a keretüket, ha nem használják ki a kvótájukat.

A teljesítményvolumen-korlátot (tvk) túllépő kórházak viszont úgy okoskodnak, hogy jól járnak, ha 70-80 százalékos értéken átveszik mások teljesítménykeretét, hiszen a TB által engedélyezett korlát fölötti gyógyításért nem kapnak pénzt a biztosítótól.

A jogszabály lehetővé teszi, hogy indokolt esetben a kórháztulajdonos önkormányzatok írásban megállapodjanak egymással a tvk-k átadásáról, és azt az OEP is jóváhagyhatja. Ám arról nincs visszajelzés, amikor a kórházak "fű alatt" ilyen megállapodásokat kötnek egymással - írja a lap.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A száraz szem kezelése A száraz szem kezelése

Műkönnyek és egyéb megoldások - Mit kell tudnunk róluk?

Magas vérnyomás Magas vérnyomás

Az egészséges étrend hozzájárulhat kordában tartásához.

Emberéleteket és ezermilliárdokat...

A COVID-19-világjárvány rádöbbentett bennünket, hogy mennyire fontos szerepet játszanak a naprakész egészségügyi adatok a népegészségügyi...

Viszlát járvány vagy nincs menekvés...

Nem tűnt el, de már látjuk a fényt a koronavírus alagútja végén. Mégsem tehetünk úgy, mintha nem forgatta volna fel az életünket, és állítólag...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.