Újabb orvosok éhségsztrájkolnak Egerben

Szerző: Független Hírügynökség

Egy hét után az egri Markhot Ferenc Kórház éhségsztrájkoló orvosai közül vasárnap már csak egy koplalt. Az éhségsztrájkot egészségügyi okokból feladó többi kórházvédő helyére hétfőn újak állnak be.

Misz Mihály a Független Hírügynökségnek elmondta: egy hét alatt 6 kilót fogyott, gyakran érzi, hogy gyorsabban ver a szíve és egyre gyengébb. Ennek ellenére legalább még 3 napig tovább folytatja az éhezést, mert úgy gondolja, küzdeni kell azért a kórházért, amely 170 ezer ember ellátásáért felelős.

Három egri orvos hétfőn kezdett éhségsztrájkba, ezzel is tiltakozva az ellen, hogy a megyei önkormányzat a Hospinvest Zrt.-nek adja át a kórház üzemeltetését. A kórházvédők akciójához a héten több orvos és egészségügyi szakdolgozó is csatlakozott. Szerdától ülősztrájkba is kezdtek, felváltva két-két ember táblával demonstrált a megyei önkormányzat épülete előtt, azt követelve, hogy bontsák fel a Hospinvesttel kötött szerződést.

A Hospinvest irányításából nem kérő orvosok és ápolók kilátásba helyezték, hogy úgynevezett mozaikszerű sztrájkot is hirdetnek: egy-egy osztályon időben eltolva egy-egy dolgozó nem veszi fel a munkát. Misz Mihály elmondta: a munkabeszüntetéshez be kell tartaniuk a törvény előírásait, ezért hétfőn még nem kezdhetik el, de amint a szabályok megengedik, sztrájkba lépnek.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Körömgomba Körömgomba

Hogyan ismerhető fel és hogyan kezelhető a körömgomba?

Bethesda: több, mint gyermekkórház

Minden szülő álma egy olyan gyógyító intézmény, ahogy minden a gyerekekről, a családról szól, ahol magas szakmai színvonalon, közösségben...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.