Már 10 évesek a kisperegi sziámi ikrek

Szerző: Független Hírügynökség

Hatalmas orvosi bravúrnak számított és óriási média érdeklődés kísérte 10 évvel ezelőtt a kisperegi sziámi ikrek szétválasztását - írja a Délmagyarország.

A mellkasuknál és hasuknál összenőtt kislányok a temesvári kórházban születtek, ahol az orvosok azt mondták a szülőknek, hogy várjanak 8 hónapig, amikor majd egy német orvos csapat megműti a lányokat. A szülők azonban nem fogadták el az román orvosok javaslatát.

Szegedre hozták a kicsiket, ahol a gyermekklinika orvos csapata egy hétig vizsgálta a három hónapos Melindát és Izabellát. Kiderült mindkét kislánynak megvan minden szerve, Izabella szíve azonban testvére mellkasában dobogott. A műtét legnehezebb feladatát ez jelentette. A csaknem 7 óráig tartó operáció után azonban mindkét kislány életben maradt.

Izabella ugyan fogyatékkal éli tovább életét, Melinda egészséges. Összenőve azonban embertelen életet élhettek volna. Az operáció akkora világszenzáció volt, hogy még amerikai tévécsatornák is beszámoltak az eseményről - írja a lap.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Téli depresszió Téli depresszió

Mit tehetünk, ha tapasztaljuk a téli depresszió tüneteinek jelentkezését?

Felfázás Felfázás

Mikor, kik és hogyan védjék húgyutaik egészségét?

Koronavírus - Orbán: Magyarország...

Magyarország technikailag készen áll a koronavírus elleni oltások tömeges és gyors beadására, amennyiben nagy mennyiségben érkezne vakcina az...

Merkely: folyamatosan oltják az...

December 26. délutánja óta folyamatosan oltják az egészségügyi dolgozókat a koronavírus elleni vakcinákkal - mondta a Semmelweis Egyetem rektora az...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.