Szegeden lesz elég izotóp a vizsgálatokhoz

Szerző: Független Hírügynökség

Várhatóan nem maradnak el sem az előjegyzett, sem pedig a műtétek közben szükséges izotópos vizsgálatok Szegeden. A szegedi központot az Euromedic Diagnostic működteti, amely 15 ország 174 egészségügyi központjának képalkotó diagnosztikai feladatait látja el, így jelentős felvásárlónak számít.

A jelentős felvásárlásnak köszönhetően be tudja szerezni a szükséges mennyiségű izotópot - mondta a Kft. szegedi vezetője. A hollandiai petteni reaktor meghibásodása és két másik reaktor karbantartása miatt az egész világon hiány lehet ugyanis az orvosi izotóp.

A szegedi központ naponta 45-50 vizsgálatot tud elvégezni, szombaton pedig pluszműszakban dolgoznak, hogy a gyorsan bomló alapanyagból a lehető legtöbbet hozhassák ki. Ha az itteni igények kiszolgálása mellett marad még izotóp, a gyulai, a kecskeméti és a szentesi betegellátásba is besegítenek.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Miért érdemes oltakozni influenza...

A szövődményes influenza súlyos, esetenként halálos kockázatú betegség? A kérdésre Dr. med habil Mészner Zsófia járványügyi szakember...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.