Szegeden lesz elég izotóp a vizsgálatokhoz

Szerző: Független Hírügynökség

Várhatóan nem maradnak el sem az előjegyzett, sem pedig a műtétek közben szükséges izotópos vizsgálatok Szegeden. A szegedi központot az Euromedic Diagnostic működteti, amely 15 ország 174 egészségügyi központjának képalkotó diagnosztikai feladatait látja el, így jelentős felvásárlónak számít.

A jelentős felvásárlásnak köszönhetően be tudja szerezni a szükséges mennyiségű izotópot - mondta a Kft. szegedi vezetője. A hollandiai petteni reaktor meghibásodása és két másik reaktor karbantartása miatt az egész világon hiány lehet ugyanis az orvosi izotóp.

A szegedi központ naponta 45-50 vizsgálatot tud elvégezni, szombaton pedig pluszműszakban dolgoznak, hogy a gyorsan bomló alapanyagból a lehető legtöbbet hozhassák ki. Ha az itteni igények kiszolgálása mellett marad még izotóp, a gyulai, a kecskeméti és a szentesi betegellátásba is besegítenek.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Tudásteszt Tudásteszt

Ön felismeri a lisztérzékenység jeleit? Töltse ki tudástesztünket.

A vaspótlás lépcsőfokai A vaspótlás lépcsőfokai

Ha nem kezelik még idejében, a vashiány egyre fokozottabbá válik.

Leukémiás betegek kezelését segíti...

A 2021-es “Az Év Gyógyszere” innovatív hatásmechanizmusával új lendületet adott a krónikus limfoid leukémia és az akut mieloid leukémia...

Emberéleteket és ezermilliárdokat...

A COVID-19-világjárvány rádöbbentett bennünket, hogy mennyire fontos szerepet játszanak a naprakész egészségügyi adatok a népegészségügyi...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.