Új munka- és védőruhát kapnak a mentők

Szerző: Független Hírügynökség

Lecserélik a dolgozók egy részének munka- és védőruháit az Országos Mentőszolgálatnál. Ehhez 180 millió forinttal járul hozzá az egyik gyógyszeripari cég alapítványa, két részletben: 2008 második felében, illetve 2009 elején kap az OMSZ 90-90 millió forintot.

A támogatási szerződést még csütörtökön írták alá, Székely Tamás egészségügyi miniszter jelenlétében. Az OMSZ 5200, mentéshez vonuló munkatársából csaknem háromezren kapnak új munkaruhát.

A ruhákat a mentőszolgálat munkatársai választották ki. Az új viselet az itthoni és az európai uniós szabványoknak egyaránt megfelel, praktikus, kényelmes és esztétikus. Az egyenruhákat olyan mennyiségben és méretben gyártják le, ahogy azt az OMSZ kérte - tájékoztatott az alapítvány.

Göndöcs Zsigmond főigazgató szerint a támogatással jelentősen javulnak az utcán dolgozó, mentést végző mentők munkakörülményei. A mostanihoz hasonló mértékű külső támogatást az Országos Mentőszolgálat egyetlen civil szervezettől sem kapott korábban - tette hozzá.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

NSAID NSAID

Mikor alkalmazhatóak a nemszteroid gyulladáscsökkentők, és mikor nem?

Mortons neuroma Mortons neuroma

Egészségtelen lábbelik viselése is okozhatja. Milyen tünetei lehetnek?

Leukémiás betegek kezelését segíti...

A 2021-es “Az Év Gyógyszere” innovatív hatásmechanizmusával új lendületet adott a krónikus limfoid leukémia és az akut mieloid leukémia...

Emberéleteket és ezermilliárdokat...

A COVID-19-világjárvány rádöbbentett bennünket, hogy mennyire fontos szerepet játszanak a naprakész egészségügyi adatok a népegészségügyi...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.