• Új munka- és védőruhát kapnak a mentők

    Szerző: Független Hírügynökség

    Lecserélik a dolgozók egy részének munka- és védőruháit az Országos Mentőszolgálatnál. Ehhez 180 millió forinttal járul hozzá az egyik gyógyszeripari cég alapítványa, két részletben: 2008 második felében, illetve 2009 elején kap az OMSZ 90-90 millió forintot.

    A támogatási szerződést még csütörtökön írták alá, Székely Tamás egészségügyi miniszter jelenlétében. Az OMSZ 5200, mentéshez vonuló munkatársából csaknem háromezren kapnak új munkaruhát.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A ruhákat a mentőszolgálat munkatársai választották ki. Az új viselet az itthoni és az európai uniós szabványoknak egyaránt megfelel, praktikus, kényelmes és esztétikus. Az egyenruhákat olyan mennyiségben és méretben gyártják le, ahogy azt az OMSZ kérte - tájékoztatott az alapítvány.

    Göndöcs Zsigmond főigazgató szerint a támogatással jelentősen javulnak az utcán dolgozó, mentést végző mentők munkakörülményei. A mostanihoz hasonló mértékű külső támogatást az Országos Mentőszolgálat egyetlen civil szervezettől sem kapott korábban - tette hozzá.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.09.12 08:32
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi az alvási apnoe?

    Mi az alvási apnoe?

    Dr. Zsuga Judit

    Mondták már Önnek, hogy hangosan horkol? Fáradtan ébred fel? Álmos napközben?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Betegszállítás és betegmentés: ki, mikor hívhatja?

    Amennyiben a betegszállítást nem az orvos rendeli, a szolgáltatónak tájékoztatnia kell a szállítást kérőt a várható költségekről. A betegmentés mindenkit megillet, például baleset esetén. 112 és 104 - érdemes megjegyezni ezeket a telefonszámokat!

    Országos defibrillátor-adatbázist készít a mentőszolgálat

    Mobiltelefonon is megjeleníthető országos adatbázist készít a nyilvános, közforgalmú helyeken elhelyezett félautomata defibrillátorokról az Országos Mentőszolgálat.

    Szív City néven életmentést segítő mobilapplikációt mutatott be az OMSZ

    Szív City elnevezéssel az életmentést segítő mobilapplikációt mutatott be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kedden sajtótájékoztató keretében, Budapesten.

    Ötszázötvenen vesznek részt a vizes vb egészségügyi biztosításában

    Az Országos Mentőszolgálaton és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatán kívül 550 fős egészségügyi személyzet lesz jelen a 17. FINA Világbajnokság versenyhelyszínein.

    Húsz új mentőautó állt szolgálatba

    Húsz új mentőautó áll szolgálatba az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ) többségük a közép-magyarországi régió betegeit látja majd el.

    Munkába állnak a mentőmotorosok

    Április 1-től a mentőmotorosok is munkába állnak az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ).

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
    Tartson velünk az emeletre
    A Stannah lépcsőliftek alkalmasak mindenféle lépcső akadálymentesítésére. (x)
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetés
   • Szavazás

    Korábbi szavazások