Ülősztrájkkal is tiltakoznak a Hospinvest ellen

Szerző: Független Hírügynökség

Szerdán reggeltől ülősztrájkkal is tiltakoznak Egerben az ellen, hogy a Markhot Ferenc Kórház működtetését átvegye a Hospinvest Zrt. A sztrájkolók a hivatali időhöz igazodnak, a tervek szerint minden nap reggel 8-tól délután 3-ig felváltva két-két ember táblával demonstrál a megyei önkormányzat épülete előtt.

Midnaddig fenntartják az ülősztrájkot, amíg a megyei önkormányzat vissza nem vonja a Hospinvesttel kötött szerződést.

- Eeredetileg a megyeháza épületében, a megyei közgyűlés elnökének irodája előtt szerettünk volna tiltakozni - nyilatkozta a Független Hírügynökségnek Szabó Pál, a kórházvédő bizottság elnöke. - Az épületből azonban kitiltottak bennünket, ezért sztrájkolunk a megyeháza előtt.

Közben újabb orvosok csatlakoztak a hétfőn megkezdett éjségsztrájkhoz. Szerdától már 5 orvos, 4 nővér és 2 civil sztrájkol. Ma már nehéz volt felkelni" - mondta az Független Hírügynökségnek Pócs Alfréd, aki hétfőtől éhségsztrájkol. "Három napja kristályvizet iszom, most már erősen fáj a fejem, de kitartok, amíg csak lehet és bírom." - tette hozzá.

A koplalást munkabeszüntetéssel is kiegészítik a kórházvédő bizottság tagjai, de mint mondták: a betegek nem érzékelnek majd fennakadást az ellátásban, mert a sztrájkolók munkáját átveszik a kollégáik. A Markhot Ferenc Kórház dolgozóinak egy része azt követeli, hogy a Heves megyei közgyűlés bontsa fel a HospInvest Zrt.-vel kötött vagyonkezelési szerződést.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Méhnyakrák Méhnyakrák

Az esetek több mint 90%-a HPV vírus hordozásával áll kapcsolatban.

Fogamzásgátlás Fogamzásgátlás

Melyek az ösztrogénmentes tabletta előnyei? (x)

Június 14-e a Véradók Világnapja

Aki vért ad, lehetőséget ad. Aki vért ad, életet ad. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére minden...

Az EMA listát tett közzé a...

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) listát tett közzé az Európai Unióban a koronavírus megelőzésére vagy kezelésére jóváhagyott vakcinákról...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.