• Ülősztrájkkal is tiltakoznak a Hospinvest ellen

    Szerző: Független Hírügynökség

    Szerdán reggeltől ülősztrájkkal is tiltakoznak Egerben az ellen, hogy a Markhot Ferenc Kórház működtetését átvegye a Hospinvest Zrt. A sztrájkolók a hivatali időhöz igazodnak, a tervek szerint minden nap reggel 8-tól délután 3-ig felváltva két-két ember táblával demonstrál a megyei önkormányzat épülete előtt.

    Midnaddig fenntartják az ülősztrájkot, amíg a megyei önkormányzat vissza nem vonja a Hospinvesttel kötött szerződést.

    - Eeredetileg a megyeháza épületében, a megyei közgyűlés elnökének irodája előtt szerettünk volna tiltakozni - nyilatkozta a Független Hírügynökségnek Szabó Pál, a kórházvédő bizottság elnöke. - Az épületből azonban kitiltottak bennünket, ezért sztrájkolunk a megyeháza előtt.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Közben újabb orvosok csatlakoztak a hétfőn megkezdett éjségsztrájkhoz. Szerdától már 5 orvos, 4 nővér és 2 civil sztrájkol. Ma már nehéz volt felkelni" - mondta az Független Hírügynökségnek Pócs Alfréd, aki hétfőtől éhségsztrájkol. "Három napja kristályvizet iszom, most már erősen fáj a fejem, de kitartok, amíg csak lehet és bírom." - tette hozzá.

    A koplalást munkabeszüntetéssel is kiegészítik a kórházvédő bizottság tagjai, de mint mondták: a betegek nem érzékelnek majd fennakadást az ellátásban, mert a sztrájkolók munkáját átveszik a kollégáik. A Markhot Ferenc Kórház dolgozóinak egy része azt követeli, hogy a Heves megyei közgyűlés bontsa fel a HospInvest Zrt.-vel kötött vagyonkezelési szerződést.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.09.10 11:49
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Prosztatagyulladás

    Prosztatagyulladás

    BOE - Kulcsár Flóra

    Már az első tünetek jelentkezésekor ajánlott felkeresni egy szakorvost.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Akut hasnyálmirigy-gyulladást követő diéta

    A hasnyálmirigy-gyulladás gyanúja esetén mindenképpen kórházi kezelés szükséges. Az ellátás során a legfontosabb tényező a gyomor nyugalomba helyezése, mely csak koplalással érhető el.

    Életveszélyesek a léböjtkúrák

    Egy fiatal lány a napokban majdnem belehalt, pár éve pedig egy férfi a fél családját irtotta ki túlzásba vitt böjtöléssel. A divatos léböjt- és nullkalóriás kúrákat azonban minden elrettentő példa ellenére is egyre többen választják. A fogyásra áhítozók viszont jobb, ha tudják: valóban az életükkel játszanak.

    Koplalással nem lehet meghosszabbítani az életet?

    Több állatkísérlet azt jelezte, hogy kevesebb kalória evése lassítja az öregedést: a koplaló állatok tovább élnek. Egy új vizsgálat, melynek eredményeit a PLoS-Biology közölte, azt mutatja, hogy az éhezéssel elérhető magas életkor csak laboratóriumi körülmények között lehet igaz.

    Felszámolják a Hospinvestet - mi lesz az egri kórházzal?

    A kórházakat működtető Hospinvest közgyűlése pénteken arról döntött, hogy lemondanak a csődvédelemről és elindítják a cég ellen a felszámolási eljárást - mondta a Független Hírügynökségnek Kollányi Gábor, a Hospinvest elnöke.

    Szigorítanák a kórház-üzemeltetés magánosítását

    A HospInvest esete miatt szigorúbban szabályozná az Egészségügyi Minisztérium a fekvőbeteg-ellátó intézmények magánosítását - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

    Külföldről toboroz orvosokat a HospInvest

    A Hospinvest büszkén vállalja, hogy belföldön és külföldön képes vonzó állás- és karrierlehetőséget kínálni az egészségügyben dolgozók számára - áll a Hospinvert Zrt. elnökének csütörtökön kiadott közleményében.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.