Ülősztrájkkal is tiltakoznak a Hospinvest ellen

Szerző: Független Hírügynökség

Szerdán reggeltől ülősztrájkkal is tiltakoznak Egerben az ellen, hogy a Markhot Ferenc Kórház működtetését átvegye a Hospinvest Zrt. A sztrájkolók a hivatali időhöz igazodnak, a tervek szerint minden nap reggel 8-tól délután 3-ig felváltva két-két ember táblával demonstrál a megyei önkormányzat épülete előtt.

Midnaddig fenntartják az ülősztrájkot, amíg a megyei önkormányzat vissza nem vonja a Hospinvesttel kötött szerződést.

- Eeredetileg a megyeháza épületében, a megyei közgyűlés elnökének irodája előtt szerettünk volna tiltakozni - nyilatkozta a Független Hírügynökségnek Szabó Pál, a kórházvédő bizottság elnöke. - Az épületből azonban kitiltottak bennünket, ezért sztrájkolunk a megyeháza előtt.

Közben újabb orvosok csatlakoztak a hétfőn megkezdett éjségsztrájkhoz. Szerdától már 5 orvos, 4 nővér és 2 civil sztrájkol. Ma már nehéz volt felkelni" - mondta az Független Hírügynökségnek Pócs Alfréd, aki hétfőtől éhségsztrájkol. "Három napja kristályvizet iszom, most már erősen fáj a fejem, de kitartok, amíg csak lehet és bírom." - tette hozzá.

A koplalást munkabeszüntetéssel is kiegészítik a kórházvédő bizottság tagjai, de mint mondták: a betegek nem érzékelnek majd fennakadást az ellátásban, mert a sztrájkolók munkáját átveszik a kollégáik. A Markhot Ferenc Kórház dolgozóinak egy része azt követeli, hogy a Heves megyei közgyűlés bontsa fel a HospInvest Zrt.-vel kötött vagyonkezelési szerződést.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Maszkviselés Maszkviselés

A vakcináltaknak is ajánlott a maszkviselés a delta-variáns miatt.

Átoltottság: még a 75% is...

Az Egyesült Államokban szakértők arra számítanak, hogy a veszélyesebb delta variáns terjedése már most ősszel súlyos helyzetet idézhet elő, ha az...

A Semmelweis Egyetemen kapta meg az...

Jól van és elhagyhatta a Semmelweis Egyetem intenzív osztályát az egyéves, gerincvelői izomsorvadásban (SMA) szenvedő Lili, aki az intézmény II....

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.