Elnémított mentők

Szerző: Független Hírügynökség

Titoktartási nyilatkozatot íratott alá az Országos Mentőszolgálat dolgozóival a szervezet főigazgató-helyettese, amellyel arra kötelezi őket, hogy semmilyen belső információt ne juttassanak ki a szolgálat berkeiből.

Simon Marianna nem sokkal azután rendelkezett erről, hogy a lap olyan hangfelvételekről számolt be, amelyek a mentésirányítás átalakítása után kialakult káoszt bizonyítják. Az irányítóközpontokban dolgozók ezután mobiltelefonjaikat még kikapcsolt állapotban sem vihetik be a helyiségbe.

A dokumentum szerint, ha bármilyen adat birtokába jutnak, "kötelesek megőrizni időbeni korlátozás nélkül, hogy ne okozhassanak hátrányt az OMSZ-nek vagy üzleti partnerének, ügyfelének". Tudomásul kell venniük azt is, hogy a nyilatkozat megszegése büntető és/vagy fegyelmi eljárást von maga után.

Az ügyben nyilatkozó munkajogi szakértő szerint aggályos lehet a titoktartási nyilatkozat, mert túl általános, nem tartalmazza kivételként a közérdekű, illetve közérdekből nyilvános adatokat.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Ajakherpesz Ajakherpesz

Az ajakherpesz okai, tünetei, kezelése és megelőzése.

Ajakherpesz Ajakherpesz

Tippjeink segítségével megelőzhető, hogy tönkretegye a nyarat!

Emberéleteket és ezermilliárdokat...

A COVID-19-világjárvány rádöbbentett bennünket, hogy mennyire fontos szerepet játszanak a naprakész egészségügyi adatok a népegészségügyi...

Viszlát járvány vagy nincs menekvés...

Nem tűnt el, de már látjuk a fényt a koronavírus alagútja végén. Mégsem tehetünk úgy, mintha nem forgatta volna fel az életünket, és állítólag...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.