Kitartanak az egri éhségsztrájkoló orvosok

Szerző: Független Hírügynökség

Továbbra is fenntartják hétfő reggel megkezdett éhségsztrájkjukat az egri kórházvédők. A Markhot Ferenc Megyei Kórház 3 orvosa és egy nővére éhezik reggeltől. Így szeretnének tiltakozni az ellen, hogy a kórház működtetését átvegye a Hospinvest Zrt.

- Először mi kórházvédők szerettünk volna példát mutatni kollégáinknak a tiltakozás eme formájával - nyilatkozta a Független Hírügynökségnek Pócs Alfréd, a kórházvédő bizottság tagja, az egyik éhségsztrájkoló.

- A sztrájkot mindaddig fenntartjuk, amíg csak bírjuk. A munkaidőn túl is koplalunk. Azt tervezzük, hogy a Dobó téren felállítunk majd egy sátrat, ahol összegyűlünk a műszak után. Amennyiben valamelyikünk nem bírja tovább, más átveszi a helyét- mondta.

A kórházvédő bizottság más tagjai is jelezték, hogyha kell, beállnak ők is az éhségsztrájkolók sorába. Emellett gondolkodnak még ülő- és mozaiksztrájkon. Ezekről azonban még most folynak az egyeztetések - tette hozzá.

A koplalást munkabeszüntetéssel is kiegészítik, de azt mondják: ebből a betegek semmit nem érzékelnek majd, mert a sztrájkolók munkáját átveszik a kollégáik. Az éhségsztrájk kezdetével egy időben a bizottság tagjai az éhségsztrájk körülményeiről egyeztettek a kórház vezetőivel. A kórházvédők szerint eredménytelenül.

A Markhot Ferenc Kórház dolgozóinak egy része azt követeli, hogy a Heves megyei közgyűlés bontsa fel a HospInvest Zrt.-vel kötött vagyonkezelési szerződést.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Menopauza Menopauza

Milyen testi és lelki tünetek jelentkezhetnek?

Onkológia Onkológia

Mennyiben lehet ma az ellátás személyre szabott?

Koronavírus napi jelentés: 73-an...

A péntek reggel közzétett adatok szerint Magyarországon 8921 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 327 014 főre nőtt a...

Orvosok helyett robotok és...

Az egészségügy szinte összes területén egyszerűsíthetné vagy gyorsíthatná a folyamatokat különböző online megoldások alkalmazása. Ahogy...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.