Kitartanak az egri éhségsztrájkoló orvosok

Szerző: Független Hírügynökség

Továbbra is fenntartják hétfő reggel megkezdett éhségsztrájkjukat az egri kórházvédők. A Markhot Ferenc Megyei Kórház 3 orvosa és egy nővére éhezik reggeltől. Így szeretnének tiltakozni az ellen, hogy a kórház működtetését átvegye a Hospinvest Zrt.

- Először mi kórházvédők szerettünk volna példát mutatni kollégáinknak a tiltakozás eme formájával - nyilatkozta a Független Hírügynökségnek Pócs Alfréd, a kórházvédő bizottság tagja, az egyik éhségsztrájkoló.

- A sztrájkot mindaddig fenntartjuk, amíg csak bírjuk. A munkaidőn túl is koplalunk. Azt tervezzük, hogy a Dobó téren felállítunk majd egy sátrat, ahol összegyűlünk a műszak után. Amennyiben valamelyikünk nem bírja tovább, más átveszi a helyét- mondta.

A kórházvédő bizottság más tagjai is jelezték, hogyha kell, beállnak ők is az éhségsztrájkolók sorába. Emellett gondolkodnak még ülő- és mozaiksztrájkon. Ezekről azonban még most folynak az egyeztetések - tette hozzá.

Előzmények, kapcsolódó cikkek

A koplalást munkabeszüntetéssel is kiegészítik, de azt mondják: ebből a betegek semmit nem érzékelnek majd, mert a sztrájkolók munkáját átveszik a kollégáik. Az éhségsztrájk kezdetével egy időben a bizottság tagjai az éhségsztrájk körülményeiről egyeztettek a kórház vezetőivel. A kórházvédők szerint eredménytelenül.

A Markhot Ferenc Kórház dolgozóinak egy része azt követeli, hogy a Heves megyei közgyűlés bontsa fel a HospInvest Zrt.-vel kötött vagyonkezelési szerződést.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A Semmelweis Egyetemen kapta meg az...

Jól van és elhagyhatta a Semmelweis Egyetem intenzív osztályát az egyéves, gerincvelői izomsorvadásban (SMA) szenvedő Lili, aki az intézmény II....

Nyirokérnövekedést serkentő...

A Semmelweis Egyetem kutatói - nemzetközi együttműködésben - olyan mRNS alapú rendszert dolgoztak ki, amellyel szervspecifikus nyirokérnövekedés...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.