• Tűzoltók segítették világra a babát

    Szerző: Független Hírügynökség

    Egészséges babát segített világra a Szentendrei Tűzoltó parancsnokság doktor szolgálata vasárnap reggel, még mielőtt a riasztott mentők megérkeztek volna az édesanyához.

    Benke Donát, a Szentendrei Tűzoltó parancsnokság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy vasárnap reggel egy szabadnapos tűzoltó telefonált, hogy szomszédasszonya pillanatokon belül szülni fog. A tűzoltók úgy határoztak, hogy helyből indítanak mentőt, a tűzoltóság saját doktori szolgálatát. Közben értesítették az Országos Mentőszolgálatot is.

    Hirdetés

    A tűzoltók mentőjén dolgozó Fehér Miklós szakápoló Benke Donát sofőrrel - mellékállásban mindketten dolgoznak az OMSZ-nél is - a tűzoltók mentőjébe ültették és megvizsgálták az anyát. A 34 éves asszonynál megindultak a tolófájások, és végül nagyon rövid idő alatt egy egészséges kisfiút hozott világra a tűzoltók segítségével.

    A mentők és a koraszülött mentő már csak ezután ért a helyszínre. A babát - Péter Krisztiánt - a Peter Cerny koraszülött mentője, édesanyját az OMSZ kocsija vitte kórházba.

    Benke Donát elmondta, hogy ez volt az első olyan eset, hogy a szentendrei tűzoltók mentőkocsijának nem baleset vagy tűz miatt megsérült embert kellett mentenie.

    Legutóbb frissült: 2008.09.07 14:15
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mellhártyagyulladás

    Mellhártyagyulladás

    Dr. Brugós László

    A betegség tünetei a fájdalmon és nehézlégzésen kívül lehet a láz.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    A túlsúly szülés utáni depresszióhoz vezet?

    Szív-érrendszeri megbetegedések fokozott hajlama, mozgásszervi panaszok, cukorbetegség, kóros anyagcsere-eltérések, magas vérzsírszint... Sorolhatnánk még azokat a betegségeket, panaszokat, amelyek közvetlenül vagy közvetve a túlsúlyhoz köthetők.

    A szülés utáni depresszió tünetei és kezelése

    A kismamáknak szóló magazinok arról szólnak, hogy micsoda boldogság a szülés és az újszülöttel együtt töltött idő. A gyermekvállalást az élet legnagyobb adományának írják le, néha azonban az újdonsült anyuka nem az ígért, rózsaszín világba csöppen, hanem egy sokkal komolyabb, kiszolgáltatottabb érzéssel találja szemben magát, a szülés utáni (postpartum) depresszióval.

    Inkubátoros csecsemők - Elindult a Babales program

    Magyarországon elsőként indította el az inkubátoros csecsemőket és családjukat online összekötő programot a budai Szent János Kórház.

    Szülés hipnózisban - Nyugodtabb, természetesebb szülés

    A gyógyszermentes eljárások közé tartozik a hypnosis, mely hatékonyabb, ha már a terhesség közepétől elkezdik a foglalkozásokat, a szülés során pedig szükség lehet a hypnotherapeuta folyamatos jelenlétére. A hypnobirthing relaxációs technika napjainkban ismét kedvelt a természetes szülés hívei között.

    Mi lehet az oka, ha születése után nem sír fel a baba?

    Már a születés pillanatában megkezdődik az újszülött adaptációja a külvilághoz, melynek során a légutak és a gázcsere azonnali változását a későbbiekben a keringés, a hőháztartás, valamint az anyagcsere átalakulása követi.

    Magzatmozgások - Mikor és mennyi a normális?

    Általában a várandósság 16-18. hete körül érzékelhetőek először a magzat mozgásai a kismama számára. Ezt a legtöbben az orvossal történő találkozó során úgy mondják el, hogy olyan érzés, mintha belülről megsimogatták volna a hasfalat. Vajon mit jelez és hogyan?

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.