Életmentés minél olcsóbban

Szerző: Független Hírügynökség

Az egészségbiztosító nem támogatja minden esetben azt az eszközt, amelyet sokk közeli állapotban is könnyen használhatnak azok a betegek, akik rovarméregtől kapnak allergiás rohamot.

Az sokk közeli állapotba került esetek akár halállal is végződhetnek. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár szerint vannak azonos hatóanyag-tartalmú, olcsóbb szerek, ráadásul a gyártó sem kérte a termék felvételét. A készítmény egyébként egy előre betöltött injekció, csak a tetejét kell leszedni használat előtt.

Most a 14 éven aluliak és a vakok, gyengénlátók kaphatják meg 50 százalékos támogatással ezt a szert. Nékám Kristóf allergológus szakorvos szerint az egészségbiztosító által támogatott injekciót bonyolultabb használni, mert a szérumot először egy ampullából kell kiszívni, mielőtt beadják.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Eltűnt az influenza? - Influenza...

A bevezetett korlátozó intézkedések hatására csökkent a fertőző betegségekben megbetegedettek száma? A kérdésre Dr. Ócsai Lajos járványügyi...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.