• Életmentés minél olcsóbban

    Szerző: Független Hírügynökség

    Az egészségbiztosító nem támogatja minden esetben azt az eszközt, amelyet sokk közeli állapotban is könnyen használhatnak azok a betegek, akik rovarméregtől kapnak allergiás rohamot.

    Az sokk közeli állapotba került esetek akár halállal is végződhetnek. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár szerint vannak azonos hatóanyag-tartalmú, olcsóbb szerek, ráadásul a gyártó sem kérte a termék felvételét. A készítmény egyébként egy előre betöltött injekció, csak a tetejét kell leszedni használat előtt.

    Hirdetés

    Most a 14 éven aluliak és a vakok, gyengénlátók kaphatják meg 50 százalékos támogatással ezt a szert. Nékám Kristóf allergológus szakorvos szerint az egészségbiztosító által támogatott injekciót bonyolultabb használni, mert a szérumot először egy ampullából kell kiszívni, mielőtt beadják.

    (FH)

    Módosítva: 2008.09.05 08:57, Megjelenés: 2008.09.05 08:57
   • Cikkajánló

    Ha COVID-os a gyermek

    Ha COVID-os a gyermek

    Fazekas Erzsébet, újságíró

    Hogyan igazolja a szülő a hiányzást? A legfontosabb gyakorlati tudnivalók.

    Fontos tudni!

    Fontos tudni!

    koronavirus.gov.hu

    Péntektől kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken is.

    Koronavírus - A fertőzött édesanya nagyon kis eséllyel adja át a vírust a csecsemőnek

    A koronavírussal fertőzött édesanyák ritkán adják át a vírust a csecsemőjüknek az alapvető fertőzésmegelőzési gyakorlatok betartása mellett - derült ki a témában készített eddigi legrészletesebb adatokkal szolgáló tanulmányból.

    Koronavírus - A véradás fontosságára hívja fel a figyelmet Herczegh Anita

    A véradás fontosságára hívta fel a figyelmet Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége kedden Budapesten, miután részt vett a III. Civil véradáson.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.