Nem volt a kórház előtt inkubátor

Szerző: Független Hírügynökség

Bár korábban volt, jelenleg nincs csecsemőmentő inkubátor a miskolci Vasgyári Kórház bejáratánál. Így nem is tudta volna ott elhelyezni a kisbabát az, aki végül a szülészeti osztály második emeletének lépcsőfordulójában hagyta a csecsemőt szerdán este.

A kisbabát törölközőbe csavarva találták meg a zárt lépcsőházban, egy padon, éppen a szülőszoba bejáratánál. Egy-két órával korábban születhetett, teljesen egészségesen, fejletten, mondta el a Független Hírügynökségnek Petőné Papp Csilla szülésznő, aki rátalált a kisfiúra. Dudás Ernő ügyeletes orvos a Független Hírügynökségnek elmondta, a gyereket ellátták, majd átszállították a megyei kórház koraszülött osztályára, mert ott teljesebb ellátást kaphat.

A kórház a rendőrségen feljelentést tett. Az anyáról egyelőre nem tudni semmit. Az sem tisztázott, képes volt-e az anya egy-két órával a szülés után a kórházba bevinni a gyereket, vagy más helyezte el a kisbabát a szülészeti osztályon.

A miskolci Semmelweis kórház szülészeti-nőgyógyászati osztálya átépítés miatt ideiglenesen a diósgyőri Vasgyári Kórházba költözött. Az intézmény előtt áll egy fából készített fülke, korábban itt helyezték el az inkubátort. A készüléket információnk szerint korábban megrongálták, jelenleg javítják, így elvitték a helyszínről.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Koronavírus - Döntöttek a...

A kormány szerdán döntött a koronavírus elleni védettségi igazolvány bevezetéséről. A legfontosabb részleteket egy pénteken megjelenő...

Magyar rákkutató cég lett Európa...

Az Oncompass Medicine lett a győztese a Digitaleurope csütörtökön lezárult versenyének, így - számos európai céget legyőzve - a magyar rákkutató...

Életmentő krízisinkubátorok: Mi...

Napjainkban már minden megyében található kihelyezett krízisinkubátor. A szerkezet célja kettős. Egyrészt biztosítja a megfelelő hőmérsékletet a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.