• Interneten is lehet regisztrálni a Prosztata Napi szűrővizsgálatokra

    Szerző: Független Hírügynökség

    Csütörtöktől a www.prosztatanap.hu internetes oldalon vagy a 40-900-300-as, helyi tarifával hívható telefonszámon lehet regisztrálni a másfél héttel későbbi "Prosztata Nap 2008" rendezvényeken szervezett szűrővizsgálatokra.

    Budapesten a Városligetben megtartandó eseményen a szűrésen kívül számos előadás, tanácsadás is lesz nemcsak a prosztatarákról, hanem a magyar férfiakat sok esetben sújtó potenciazavarokról és azok lehetséges kezeléséről.

    A szeptember 13-i rendezvényeket szervező Magyar Urológusok Társasága azért is fejlesztette ki az internetes oldalt, hogy a szűrésekre jelentkező férfiaknak ne kelljen sorban állniuk, valamint így információt is egyszerűbben kaphatnak.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az urológusok főként a 40-50 év feletti férfiak figyelmét szeretnék felhívni arra, hogy évente vegyenek részt urológiai szűrővizsgálaton, mert prosztata betegségeikre, illetve merevedési zavaraikra sokfajta hatékony gyógymód és megoldás létezik. Fölösleges tehát megvárni az esetleges súlyosabb testi szövődményeket és a nyomukban járó lelki sérüléseket.

    Másfél hét múlva szombaton a Városligetben a Prosztata Nap-on a prrosztata szűrésen kívül a résztvevők megmérettethetik vérnyomásukat és vércukorszintjüket, ezen kívül felvilágosító előadásokat hallgathatnak, lesz kiállítás, és sportversenyek a Sanofi Mozgásparkaban.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.09.03 16:20
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Diabétesz gyermekeknél

    Diabétesz gyermekeknél

    Dr. Horváth Balázs

    Gyermekkorban többnyire az 1-es típus alakul ki, de a 2-es is egyre gyakoribb.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Most kell ellenőriztetni az anyajegyeket!

    Az őszi hónapok a legalkalmasabbak arra, hogy ellenőriztessük az anyajegyeinket. Az emlékező bőrről, a gyanús jelekről, az eltávolítás lehetőségeiről dr. Boros-Gyevi Márta, bőrgyógyász-kozmetológus beszélt.

    Stresszes az élete? Komoly bajokat idézhet vele elő

    Az emberek többsége nap mint nap számtalan stresszhelyzetnek van kitéve, amelyek kezeletlenül szinte időzített bombaként fenyegetik az egészséget. Dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta az összefüggésekre és a kivizsgálás jelentőségére hívta fel a figyelmet.

    Lakossági szűrővizsgálatok - Mikor? Hol? Hogyan?

    A XXI. században (szemben a XIX. és XX. századdal) már nem a különböző fertőzések jelentik a legnagyobb egészségügyi problémát, hanem az egyre több embert érintő krónikus megbetegedések. A szűrővizsgálatok célja a betegségek és egyes betegségmegelőző állapotok korai felismerése, lehetőleg a tünetmentes szakban, amikor a biológiai elváltozás már kialakult, de klinikai tünetek még nem jelentkeznek, a beteg panaszmentes.

    Önellenőrző tesztek: otthoni segítség gyanú esetére

    Rohanó világunkban hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy életünk egyik legértékesebb kincse a saját egészségünk. Sokszor tapasztalunk magunkon bizonyos tüneteket, amelyekkel nem foglalkozunk időben, vagy elhanyagoljuk már meglévő betegségünk rendszeres orvosi ellenőrzését.

    Mit lehet tenni a prosztata védelme érdekében?

    A férfiak maguk is sokat tehetnek annak érdekében, hogy megőrizzék prosztatájuk egészségét. Mire figyeljen? Mit tehet egészsége megőrzése érdekében?

    Méhnyakrák - Kis figyelemmel megelőzhető

    A méhnyakrák már korai stádiumban is jól felismerhető, és megfelelő kezeléssel akár végleges gyógyulás is elérhető, ennek ellenére a méhnyakrákos megbetegedés napjainkban is kiemelkedő helyet foglal el a halálozási statisztikákban.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.