• Magára hagyták a beteget

    Szerző: Független Hírügynökség

    Órákon át ült a tűző napon egy magatehetetlen férfi, miután a betegszállítók kitették háza udvarára - állítja az azóta elhunyt rákbeteg férfi felesége. A nyáron történt esetről nyilatkozott a battonyai asszony.

    Az asszony be akarta kísérni férjét a kórházba. Mivel a betegszállítóba nem fért be, busszal indult Orosházára. A vizsgálat azonban olyan gyorsan megtörtént, hogy mire a kórházba ért, addigra hazavitték a férjét.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Mivel nem volt otthon senki, a betegszállítók leültették a férfit a ház udvarára. Az asszony elmondása szerint 31 fok volt. A magatehetetlen férfi végül lecsúszott a székről, úgy próbált meg az árnyékba csúszni.

    A betegszállító cég ügyvezetője szerint ők nem hibáztak. A férfi maga kérte, hogy hagyják az udvaron. Mivel beszámítható volt, gyámság alatt nem állt, így eleget tettek kérésének. Arról nem ők tehetnek, hogy a férfi felesége csak három óra múlva érkezett haza.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.09.02 08:58
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Prosztatagyulladás

    Prosztatagyulladás

    BOE - Kulcsár Flóra

    Már az első tünetek jelentkezésekor ajánlott felkeresni egy szakorvost.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Baktérium okozta a tömeges megbetegedéseket

    Az első vizsgálati eredmények alapján Campylobacter nevű baktérium okozta a hányással, hasmenéssel, magas lázzal járó tömeges megbetegedéseket Domoszlón és Kisnánán.

    Kardióösvényt alakítottak ki a Normafán

    A Budapest XII. kerületében található túraútvonal elsősorban szív- és érrendszeri vagy magasvérnyomás-betegséggel élők, valamint cukorbetegek számára készült, de egészséges embereknek is ajánlják betegségmegelőzés vagy állapotfelmérés céljából.

    Betegszállítás és betegmentés: ki, mikor hívhatja?

    Amennyiben a betegszállítást nem az orvos rendeli, a szolgáltatónak tájékoztatnia kell a szállítást kérőt a várható költségekről. A betegmentés mindenkit megillet, például baleset esetén. 112 és 104 - érdemes megjegyezni ezeket a telefonszámokat!

    Borderline személyiségzavar - Elképzelhető a gyámság alá helyezés?

    A borderline személyiségzavar mentesíthet valakit a felelősség alól? Előfordulhat, hogy gyámság alá helyezik? Lehetőség van az internetes kezelésre is? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Betegszállítás: lassú és hiányzik az empátia

    Átlagosan három órát kell várniuk a betegeknek a kórházakban a betegszállítóra, ráadásul sokszor az empátia hiánya is panaszként merül fel - ez derül ki az Egészségbiztosítási Felügyeletnek megküldött adatokból és bejelentésekből.

    Oldja fel a feszültségeket a kormány!

    Az MDF szerint halaszthatatlan feladat az eltörtölt egészségügyi díjak pótlása, a betegszállításban kialakult feszültségek orvoslása és a Regionális Egészségügyi Tanácsok munkájának gyorsítása.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
    Tartson velünk az emeletre
    A Stannah lépcsőliftek alkalmasak mindenféle lépcső akadálymentesítésére. (x)
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetés
   • Szavazás

    Korábbi szavazások